- Paź 5, 2007
- 75
- 0
- 0
Składniki:
biszkopt z 5 jajek
wiaderko twarogu 1/2 kg
1/2 litra śmietany 36%
1 galaretka cytrynowa ( rozpuszczona w 1 szklance gorącej wody)
słoik dżemu brzoskwiniowego
10-15 dkg płatków migdałowych
Wykonanie:
Twaróg rozmieszać w misce. Oddzielnie ubić śmietanę. Do twarogu dodać ubitą śmietanę i sztywniejącą galaretkę. Wlać na biszkopt i rozsmarować dżem ( wcześniej rozgrzany). Na suchej patelni uprażyć płatki migdałowe, posypać dżem. Wstawić ciasto do lodówki, do stężenia. Ciasto zajmuje dużą blaszkę.
Zdjęcie niezbyt wyraźne.

biszkopt z 5 jajek
wiaderko twarogu 1/2 kg
1/2 litra śmietany 36%
1 galaretka cytrynowa ( rozpuszczona w 1 szklance gorącej wody)
słoik dżemu brzoskwiniowego
10-15 dkg płatków migdałowych
Wykonanie:
Twaróg rozmieszać w misce. Oddzielnie ubić śmietanę. Do twarogu dodać ubitą śmietanę i sztywniejącą galaretkę. Wlać na biszkopt i rozsmarować dżem ( wcześniej rozgrzany). Na suchej patelni uprażyć płatki migdałowe, posypać dżem. Wstawić ciasto do lodówki, do stężenia. Ciasto zajmuje dużą blaszkę.
Zdjęcie niezbyt wyraźne.

Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: