Daderma @ 21 Mar 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1269540Użyłem serka waniliowego ,,President".Jest on dość płynny w porównaniu z innymi.To następna przyczyna niepowodzenia. Ten ser jest zbyt rzadki, a przede wszystkim - za mało tłusty do tego typu sernika.
Z doświadczenia wiem, że najlepszy jest ser o co najmniej 20% zawartości tłuszczu. Obecnie znalazłam na rynku tylko trzy - najbardziej przeze mnie polecane Delfiko (24%), Hej! ( bodaj osiemnastoprocentowy) i twaróg śmietankowy potrójnie mielony z Piask.
W oryginale serniki tego typu piecze się z philadelphii, ale jest ona u nas trudniej osiągalna i droga.
Joanna @ 21 Mar 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1269546Z doświadczenia wiem, że najlepszy jest ser o co najmniej 20% zawartości tłuszczu. Obecnie znalazłam na rynku tylko trzy - najbardziej przeze mnie polecane Delfiko (24%), Hej! ( bodaj osiemnastoprocentowy) i twaróg śmietankowy potrójnie mielony z Piask.A ja ze swojego doświadczenia polecam serek z Wielunia "Mój Ulubiony", zawiera 28% tłuszczu i jest uczciwy, bez zagęszczaczy:
http://www.langner.com.pl/nabial.html
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.