trzkasienka @ 9 Dec 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=635240 Pokaż załącznik 20657Trzkasieńko, oniemiałam na widok Twojego sernika.Cudo!![]()
![]()
![]()
Cieszę się, że Ci smakował.![]()
Joanna @ 23 Dec 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=640945Zgadzam się z przedmówcami - śliczny sernik Gosiu!
Ale chyba nie piekłaś metodą gazetową, bo ma zrumienione boczki...
Piekłam tak jak nowojorski w przepisie podanym przez Dziunię - pierwsze 10 min. w bardzo wysokiej temperaturze, dalsze w niskiej. Dodatkowo na dnie piekarnika postawiłam naczynie z wodą. Następnym razem będzie metoda gazetowa i sernik w zebrę - to akurat mam już zaplanowane![]()
I ja wcale nie mówię, że mój sernik mi się nie podoba, serniki Joanny i Trzkasieńki po prostu podobają mi się bardziej![]()
GosiaM @ 23 Dec 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=640974Piekłam tak jak nowojorski w przepisie podanym przez Dziunię - pierwsze 10 min. w bardzo wysokiej temperaturze, dalsze w niskiej. Dodatkowo na dnie piekarnika postawiłam naczynie z wodą.Preferuję metodę gazetową, bo pieczone za jej pomocą serniki nie opadają, nie rumienią się nadmiernie i nie pękają, ale każdy ma prawo wyboru swojej ulubionej i sprawdzonej metody pieczenia.Zapytałam z ciekawości, bo Twój sernik wizualnie różni się od pieczonego przez mnie.![]()
![]()
lemina @ 30 Dec 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=642297Po nocy w lodówce smakuje jak sernik z twarogu robiony. Dobry jest, ale chyba wolę takie bardziej puszyste i mniej twarogowe
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.