- Cze 25, 2008
- 3,857
- 0
- 0
Uwielbiamy ten sernik nie tylko ze względu na smak, ale też z powodu szybkości przygotowania. Jak dysponujesz malakserem, przygtowanie nie zajmie Ci więcej jak 10 minut!
Składniki:
ciasto:
puszka gotowej masy makowej z bakaliami
masa serowa
Smacznego
Składniki:
ciasto:
- 30 g cukru pudru
- 1 jajko
- 120 g margaryny
- 250g mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
puszka gotowej masy makowej z bakaliami
masa serowa
- 2 opakowania twarogu chudego po 250 g
- 250 ml mleka
- 5 żółtek
- 250 g cukru
- 2 budynie śmietankowe
- 100g oleju
- 5 białek
- 100g cukru
- szczypta soli
- wiórki kokosowe
- włączyć piekarnik, nastawić na 200 st. C
- Składniki na ciasto wrzucić razem do malaksera i zmiksować. Powstałą masę wyłożyć równomiernie na dużą blachę piekarnikową wyłożoną papierem do pieczenia. Masa z podanych proporcji powinna być raczej sypka.
- masę makową wyłożyć równo na ciasto
- posypać wiórkami kokosowymi
- składniki na masę serową zmiksować w malakserze i wylać na masę makową
- włożyć do piekarnika i piec 1 h
- na 10 minut przed końcem pieczenia ubić białka ze 100g cukru i szczyptą soli na sztywno i wyłożyć szybko na ciasto
- piec 10 minut
Smacznego

Ostatnią edycję dokonał moderator: