Sernik w cieście miodowym

.agatka.

Member
Lis 7, 2008
14,587
2
0
Ale mnie grudki nie przeszkadzają.
Ja ser przecieram przez sito, właśnie po to żeby maleńkie grudki były. Żeby sernik nie miał tej konsystencji serka kremowego, tylko właściwą dla sernika z twarogu
icon_smile.gif

vana

Member
Lis 7, 2008
5,307
0
0
ale on przez to nie jest idealnie gładki, tylko ma równomierną konsystencję
icon_smile.gif
też wolę prawdziwy twaróg, bo ten wiaderkowy nie dość, że z dodatkami, to i bardziej wodnisty i często serniki przez niego podmakają- choć może w tym wypadku, to dobrze, bo ciasto 'nasiąka' i jest miękkie, ale przy małej ilości ciasta w stosunku do sera raczej nie polecam.
co nie zmienia faktu, że gotowane serniki bardzo, bardzo lubię
daumen.gif

Doruśka

Member
Mar 28, 2006
5,148
0
36
Zatem Krysiu, lepszy byłby zwrot- nie posmakowało mi? to poprawię w tamtym poście
a grudki jak pisze Agatka z sera pewnie,były drobniutenkie, faktycznei mogłam zmixować , nie pomyślałam, masa była generalnie gładka, ale wyczuwalna jest na języku szorstkosć ;) ciasto smakuje wszystkim domownikom- oprócz mnie, wiec pewnie jest świetne, wyglada cudownie. Nie masz sie co obrażac, myślę ,że i Tobie nie wszystko smakuje, a nie ma napisane żeby dzielic sie jedynie pozytywnymi uwagami, dopytałam o ser, bo na pewno jeszcze zrobie to ciasto, bo jest łatwe szybkie i ma wielu zwolenników.

ps przed zrobieniem masy ser został zmixowany na paćkę gładziusienka z dodatkiem słodkiej kremówki płynnej , konsystencja była jak tyć wiaderkowych, ale jednak był to prawdziwy twaróg. nie wiem jaki jest skład wiaderkowych, moze maja mączkę świetojanskiego chleba? ;)

przykro mi,że Cie uraziłam, obiecuje następnym razem tylko pozytywne opinie pisac przy Twoich ciastach.

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Krystyna9

Well-known member
Cze 7, 2007
16,137
2,348
113
Doruśka, ani mnie nie uraziłaś ani ja nie poczułam się obrażona. Po prostu nie znoszę tego zwrotu (a czytam go niestety dość często) w komentarzach do jakiegokolwiek przepisu. I nie zabiegam o pozytywne opinie, bo wiem, że wcale nie musi smakować innym to samo co i mnie. Przykład : sernikobrownies, które ani mnie ani Tobie nie podchodzi smakowo. To po prostu są nie moje smaki i już. Tak też napisałam kiedyś w komentarzach.

Cynamon

Member
Lut 5, 2009
771
0
0
Zrobiłam ciasto, zapakowałam i włożyłam do zamrażarki, mam nadzieję, że nic mu nie będzie. Rodzina mi się na święta zwala i muszę mieć jak najwięcej zrobione wcześniej.

Ciasto było z przygodami. Gdy było już we folii gotowe do mrożenia, uświadomiłam sobie, że nie dodałam sody! Jak już wgniotłam sodę w ciasto i z powrotem owinęłam, przypomniałam sobie o cukrze!!! W ten sposób ciasto było chowane do zamrażarki trzy razy...
icon_razz.gif

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy