Jaco @ 5 May 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=699790sernik jest prosty jak konstrukcja cepa.
PS. Tak się przejęłam tym nienapowietrzaniem, ze wymerdałam wszystkie skadniki po prostu łyzką, dzięki czemu przepis okazał się bardzo mało pracochłonny bo potem wystarczyło łyżkę wylizać. Czy może tak być czy powinnam jednak wyciągac mikser i choc trochę poubijać masę?![]()
Zawsze i wszędzie powtarzam, że nie ma łatwiejszych ciast niż serniki typu nowojorskiego - wystarczy się trzymać kilku prostych zasad, by się każdemu udały.![]()
Zwykle mieszam składniki łyżką, ale można też delikatnie wymieszać mikserem ( tylko zdecydowanie nie ubijać! )![]()
Monsai @ 17 Apr 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=846713ja też ostatnio robiłam miniserniczki, bo mi zostało sporo ciasta przy pieczeniu dernika z wisniami![]()
tyle, że ja wysypałam dno kaszą manną
Ja się trochę bałam o spody i uznałam, że tylko papier na dnie pozwoli im wyskoczyć w nienaruszonym stanie![]()
LeNinka @ 17 Apr 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=846747Ja się trochę bałam o spody i uznałam, że tylko papier na dnie pozwoli im wyskoczyć w nienaruszonym stanie
To prawda, sernik jest dosyć ciężki i mógł by tak bez niczego się przypiec za mocno![]()
niesmiertelni-k @ 28 Dec 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=925661przepyszny, wyjątkowy sernik, który skradł serca moim rodzicom i siostrzezgodnie stwierdzili, że to najlepszy sernik, jaki do tej pory upiekłam. A to wszystko za sprawą Joanny
![]()
piekłam przedwczoraj, dekorowałam wczoraj, dziś niosę do pracy urodzinowy sernik![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.