zunia @ 11 May 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=854425Buka trochę mnie dziwi, że ten mój biszkopt (do sernika ze śmietaną) Ci nie wyszedł, szczerze to mi się to jeszcze nie zdarzyło.Też się zdziwiłam, bo skoro sprawdzony przez Ciebie, to powinien być ok. Jednak już w trakcie dodawania mąki zdawało mi się, że jest jej za dużo, ale wmieszałam całą. Ciasto wyszło gęste i juz wiedziałam, że nie będzie puszysty, co też okazało się po upieczeniu. Może łyżka łyżce nierówna? Te 14 łyżek to ciut więcej niż 2 szklanki, czy tak?
Moniak @ 30 Mar 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=960908A mnie podoba się masa. Jak myślicie - czy sama mas, np. na biszkoptach, byłaby dobra? U nas biszkopt nie ma wzięcia i zawsze przy takich ciastach jest komentarz - pycha, a po co ten dól?chyba,że zrobiłabym taki cieniutki, z 2 jajek?
Moniaku, trochę nieaktualne, ale możesz spokojnie zrobić w ogóle bez biszkoptu, za to z owocami i galaretką na wierzchu. Masa jest bardzo podobna (taka sama proporcja serka i bitej śmietany, a zamiast galaretki- żelatyna, skórka i sok z cytryny) do sernika na zimno Joanny, a ja zawsze robię go właśnie bez spodu.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.