Sernik z rosą

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0
aha zapominałam wspomnieć że do masy serowej nie dodałam w ogóle oleju i ciasto jest przepyszne (ja z tych jedzących ciasta i zarazem dbających o linię jestem :lol: )

ela2225

Member
Sty 28, 2006
6,033
9
38
Pyszny bardzo bardzo nawet mamie smakował.
Jest super delikatny nie tak jak inne serniki cięzki.
Polecam wszystkim.
Szybko i prosto się robi napewno nastałe w menu.
Pozrawiam

morella

Member
Wrz 24, 2005
393
0
0
A to dla wzrokowcow ;)

sernikw3sg.jpg

mariquita

Member
Gru 2, 2005
28
0
0
Pytanie do tych ktorzy probowali: czy ta piana nie jest gumowata? zazwyczaja jk ubijam piane z dodatkami i nicym juz jej nie przykrywam to po dniu robi sie taka gumowata...

morella

Member
Wrz 24, 2005
393
0
0
Pytanie do tych ktorzy probowali: czy ta piana nie jest gumowata? zazwyczaja jk ubijam piane z dodatkami i nicym juz jej nie przykrywam to po dniu robi sie taka gumowata...
Dla mnie ta piana raczej jest piankowa a nie gumowata.... Jeszcze nie zauwazylam, zeby mi sie ciagla :gruebel: A robie ja tak, ze najpierw ubijam bialka a potem dodaje cukier.

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0
pyszny serniczek owieczko dziekuję za przepis :bussi:

pic000015yl.jpg

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
3
0
Błagam i prosze o podanie wielkości foremki do jakiej należy wlać ten sernik, dwa razy w życiu robiłam sernik i całkowita porażka serniki wyszły cieniuteńkie :roll:
Strasznie się boję że znowu mi nie wyjdzie, ale muszę, gdyż małżonek przywiózł duuużo sera i natychmiast muszę go przerobić :roll:

Agata

Member
Paź 7, 2005
1,214
1
0
Kasha ja bym zrobiła w prostokątnej blaszce. Zawsze na takiej robię ale ja daję 1 kg sera, tu jest 80 dkg ale myślę że ma być prostokątna blacha. Uwielbiam bardzo ten sernik, rób Tobie też wyjdzie super

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
3
0
Kasha ja bym zrobiła w prostokątnej blaszce. Zawsze na takiej robię ale ja daję 1 kg sera, tu jest 80 dkg ale myślę że ma być prostokątna blacha. Uwielbiam bardzo ten sernik, rób Tobie też wyjdzie super
Ale jakiej wielkości Agatko?!
icon_sad.gif
Błaaaagam :anbetung:

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy