Serniki Tatter - Amaretto, pomarańczowy, cytrynowy i inne

tatter

Moderator
Gru 21, 2005
7,249
6
0
Ano. Strasznie chora jestem, a moja rodzina zamiast mnie z tej choroby wyciagac, to jeszcze ten moj ciezki stan pogarszaja
icon_mrgreen.gif

Rowniez mama nadzieje, ze Limoncello stanie na wysokosci zadania i bede miala pyszny sernik.

tatter

Moderator
Gru 21, 2005
7,249
6
0
QUOTE (Joanna @ 12 Mar 2013, 11:21 ) index.php?act=findpost&pid=1409184Muszę Cię zmartwić, że to niestety nieuleczalne.
icon_mrgreen.gif
A wiesz co sie bedzie dzialo jak nastanie pora owocowa? Serniki truskawkowe, jagodowe, brzoskwiniowe, sliwkowe, figowe, porzeczkowe, malinowe, aroniowe, czeresniowe...matko!

trzkasienka

Member
Wrz 15, 2005
4,187
0
0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
34,607
7,920
113

tatter

Moderator
Gru 21, 2005
7,249
6
0

tatter

Moderator
Gru 21, 2005
7,249
6
0
Czekaj no, znajde ja cos czym da sie Ciebie zarazic i na prozno mnie bedziesz prosic o antidotum!
zahnlos.gif

owieczka

Active member
Wrz 17, 2004
1,444
25
48
Tatterku, troche ten mój sernik to parodia Twojego, mam nadzieję, że mi wybaczysz
icon_smile.gif
miałam dać na górę pokruszone kruche ciasteczka czekoladowe/kakowe ale nie dostałam w sklepie, to dałam zwykłe kruche, zarumienił mi się, ale mi to absolutnie nie przeszkadza. Wersja pomarańczowa. Bardzo prosto sie go robi. Polecam!

tat2.jpg

tat1.jpg

tatter

Moderator
Gru 21, 2005
7,249
6
0
Parodia? Powiedzialabym raczej, ze pieknie i rustykalnie wyglada wrecz. Mam nadzieje, zebedzie ci smakowal
icon_biggrin.gif

tatter

Moderator
Gru 21, 2005
7,249
6
0
Kolejna wersja- cytrynowa i swiateczna

Lemon_Easter_Cheesecake.jpg

Dodam tylko, ze moja cytrynowa wersja zawieralam Limoncello, skorke otarta z kilku cytryn, sok cytrynowy z odrobina ekstraktu cytrynowego. Spod i boki z ciasteczek digestive i masla (bez cukru). Nie mialam serka President wiec zamienilam go na Philadelphie Original plus oczywiscie mascarpone. Pyszny sernik, mocno cytrynowy, slodki akurat.

Mysle, ze nastepny bedzie limonkowo-kokosowy.

Załączniki

• Lemon_Easter_Cheesecake.jpg
    Lemon_Easter_Cheesecake.jpg
    69.6 KB · Wyświetleń: 0

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy