- Lis 28, 2005
- 34,607
- 7,920
- 113
dziunia @ 26 Feb 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1404684Jest też w Lidlu twaróg sernikowy w wiaderku i ma też chyba coś koło 6% tłuszczu, idealnie sprawdza się w torciku sernikowym Joanny, więc i tu się pewnie nada.
(...)
Delfiko idealny jest do serników amerykańskich kremowych, do innych już niekoniecznie.Dla mnie ten sernik jest rodzajem cheesecake'a, w przeciwieństwie do torcika serowego o zupełnie innej strukturze.
Ale skoro tatter tak pięknie wyszedł ze stosunkowo chudego Presidenta, to i tym bardziej wyjdzie z lidlowego.![]()
Cinka @ 26 Feb 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1404637Do tego przepisu chyba najbardziej nada się serek kremowy taki jak ten President (ma 4 czy 8 %), nie tłustszy, bo tu jeszcze idzie sporo mascarpone który jest stłusty jak masło - to żeby nie przesadzić z ta tłustością
Jeśli do tego typu sernika daję tłusty serek, rezygnuję z mascarpone.
tatter @ 26 Feb 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1404727Joanna piecze bez bokow ale wymyslila cos w zamian: gazetowe obrecze
Joanna piecze bez boków, bo w serniku lubi opcję minimum ciasta - maksimum sera, a obręczy nie wymyśliła, tylko kupiła od izraelskiej cukiernik Karin Goren, której za tę metodę będzie wdzięczna do grobowej deski.![]()
Ostatnią edycję dokonał moderator: