Sernikobrownies z malinami, po prostu odjazd :-)

Amariel

Member
Wrz 22, 2007
84
0
0
eek2.gif
eek2.gif
eek2.gif
eek2.gif

Rozwalilas mnie ta fotka, po prostu swietna! Ja sie wpraszam nastepnym razem na to ciacho!! Bajka :]

inga_xx

Member
Maj 19, 2007
1,500
0
0
mase ciast juz upieklam, ale to bije wszystkie na glowe! jest poprostu rewelacyjne! no ale jak moglo wyjsc cos niedobrego z polaczenia pieknych, lesnych, kwaskowatych malin, czekoladowego, aromatycznego brownies i pysznej, slodziutkiej warstwy serowej ?...
Lisko, jestes wielka
cvety.gif
anbetung.gif

an666

Member
Lis 22, 2007
28
0
0
Wygonilam meza w poszukiwaniu mrozonych malin i zakazalam powrotu bez nich
cluebat.gif
...takiej dzikiej ochoty nabralam na to ciasto. Zrobilam i sie nie rozczarowalam
lecker.gif
herzen.gif
Wygladalo slicznie i bylo cudownie pyszne. Maliny + czekolada= roskosz dla podniebienia. Rozeslalam przepis znajomym ...wielkie dzieki:))

Bea73

Member
Maj 28, 2007
12,223
0
0
a ja musze niestety przyznac ze sie tak ciut rozczarowalam...
icon_rolleyes.gif

bo szczerze mowiac mialam nadzieje ze bedzie bardziej 'serniko' a mniej 'brownies'
icon_lol.gif

ale na drugi raz dam podwojna porcje masy serowej, wiec powinno juz byc ok
icon_wink.gif

a tak serio, to przepis oczywiscie pyszniutki
lecker.gif

wink.gif

Liska

Member
Lis 27, 2004
3,631
0
0
Bea73 @ 26 Jan 2008 napisał:
index.php?act=findpost&pid=653053a ja musze niestety przyznac ze sie tak ciut rozczarowalam...
icon_rolleyes.gif

bo szczerze mowiac mialam nadzieje ze bedzie bardziej 'serniko' a mniej 'brownies'
icon_lol.gif

ale na drugi raz dam podwojna porcje masy serowej, wiec powinno juz byc ok
icon_wink.gif

a tak serio, to przepis oczywiscie pyszniutki
lecker.gif

wink.gif
Pierwsze koty za płoty. Niektórzy wolą więcej brownies
icon_mrgreen.gif
Ja robię tak, jak jest w przepisie, ale zawsze z wisniami. O malinach już zapomniałam. Strasznie się cieszę, że ten przepis cieszy się takim powodzeniem, bo wisiał w sieci nieodkryty i niedoceniony ;)

pepsi

Member
Mar 17, 2007
321
0
0
zrobiłam, dałam 500g serka delfiko zamiast 400g; ciasto po prostu pycha; piekłam w tortownicy 26cm ok. 80min i było w sam raz, chociaż następny raz skrócę czas pieczenia do 75min dla porównania; aha i zrobiłam z jagodami, było wspaniałe; następnym razem dam więcej owoców, myślę o mrożonych wiśniach; ciasto ma jedną podstawową wadę-zostało zjedzone całe natychmiast po podaniu; i jeszcze jedna uwaga-najlepiej nam smakowało po schłodzeniu w lodówce

Maddy

Member
Lip 26, 2007
13
0
0
Wiedziałam, że mnie do ciasto nie wyjdzie. Masa serowa jest tak rzadka, że masa czekoladowa się w niej zatopiła. Włożyłam mimo wszystko moje cudo do piekarnika. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Ehh
icon_neutral.gif

melmire

Member
Paź 22, 2004
2,348
0
0
Widze ze mozna ser bialy (?) zastapic ricotta, a czym jeszcze mozna? Mam do wyboru mascarpone i serek homogenizowany, a w planach powalenie na kolana tesciowej, wiec wolalabym nie eksperymentowac na slepo.

Bea73

Member
Maj 28, 2007
12,223
0
0
ja wszystkie cheescake'i pieke z Philadelphia i w wielu tutejszych przepisach tez sie z niego piecze
wg mnie jest naprawde ok
icon_wink.gif

Melmire, jesli tutaj jest, to i w Bordeaux go znajdziesz, bo u Was przeciez pieciokrotnie chyba wiekszy wybor w jedzeniu!!!
icon_biggrin.gif

Ostatnią edycję dokonał moderator:

hazo

Well-known member
Lis 13, 2005
9,194
2,748
113
Cinka @ 7 Feb 2008 napisał:
index.php?act=findpost&pid=658308Wg mnie Philadelphia do słodkich wypieków jest za słona.
Bea73 @ 7 Feb 2008 napisał:
index.php?act=findpost&pid=658310ja wszystkie cheescake'i pieke z Philadelphia i w wielu tutejszych przepisach tez sie z niego piecze
wg mnie jest naprawde ok
icon_wink.gif
Dla mnie nasza polska też jest za słona do sernika.
Bea, u Ciebie może nie robią takiej słonej.
gruebel_2.gif

melmire

Member
Paź 22, 2004
2,348
0
0
Zartujesz chyba z tym wyborem ;)
Nigdy nie widzialam Philadelphi, w kazdym sklepie jest dokladnie to samo, niezaleznie od sieci. Ceny sie tylko roznia.
Jakiej konsystencji jest Philadelphia?

Cinka

Member
Maj 5, 2006
30,543
13
38
Hmmm jak to ująć - łyżką się go w pudełku zamieszać nie da, kroić można, ale doskonale się rozprowadza po rozgnieceniu, zmiksowaniu. Jednolity gładki jak homogenizowany ale dużo sztywniejszy.

melmire

Member
Paź 22, 2004
2,348
0
0
Aaa, mamy podobny, St.moret sie nazywa, ale jest zdecydowanie za slony, taki nakanapkowy.
Wiec co radzicie mi wybrac, ricotte, mascarpone czy homogenizowany? I czy jest jakas roznica w obrobce?

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
33,925
6,344
113
Ja bym dała ricottę.
Albo spróbowałabym przez noc osączać na sicie wyłożonym gazą serek homogenizowany.

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy