Sernikobrownies z malinami, po prostu odjazd :-)

Amariel

Member
Wrz 22, 2007
84
0
0
eek2.gif
eek2.gif
eek2.gif
eek2.gif


Rozwalilas mnie ta fotka, po prostu swietna! Ja sie wpraszam nastepnym razem na to ciacho!! Bajka :]
 

inga_xx

Member
Maj 19, 2007
1,500
0
0
mase ciast juz upieklam, ale to bije wszystkie na glowe! jest poprostu rewelacyjne! no ale jak moglo wyjsc cos niedobrego z polaczenia pieknych, lesnych, kwaskowatych malin, czekoladowego, aromatycznego brownies i pysznej, slodziutkiej warstwy serowej ?...
Lisko, jestes wielka
cvety.gif
anbetung.gif
 

an666

Member
Lis 22, 2007
28
0
0
Wygonilam meza w poszukiwaniu mrozonych malin i zakazalam powrotu bez nich
cluebat.gif
...takiej dzikiej ochoty nabralam na to ciasto. Zrobilam i sie nie rozczarowalam
lecker.gif
herzen.gif
Wygladalo slicznie i bylo cudownie pyszne. Maliny + czekolada= roskosz dla podniebienia. Rozeslalam przepis znajomym ...wielkie dzieki:))
 

Bea73

Member
Maj 28, 2007
12,223
0
0
a ja musze niestety przyznac ze sie tak ciut rozczarowalam...
icon_rolleyes.gif

bo szczerze mowiac mialam nadzieje ze bedzie bardziej 'serniko' a mniej 'brownies'
icon_lol.gif

ale na drugi raz dam podwojna porcje masy serowej, wiec powinno juz byc ok
icon_wink.gif


a tak serio, to przepis oczywiscie pyszniutki
lecker.gif

wink.gif
 

Liska

Member
Lis 27, 2004
3,631
0
0
Bea73 @ 26 Jan 2008 napisał:
index.php?act=findpost&pid=653053a ja musze niestety przyznac ze sie tak ciut rozczarowalam...
icon_rolleyes.gif

bo szczerze mowiac mialam nadzieje ze bedzie bardziej 'serniko' a mniej 'brownies'
icon_lol.gif

ale na drugi raz dam podwojna porcje masy serowej, wiec powinno juz byc ok
icon_wink.gif


a tak serio, to przepis oczywiscie pyszniutki
lecker.gif

wink.gif
Pierwsze koty za płoty. Niektórzy wolą więcej brownies
icon_mrgreen.gif
Ja robię tak, jak jest w przepisie, ale zawsze z wisniami. O malinach już zapomniałam. Strasznie się cieszę, że ten przepis cieszy się takim powodzeniem, bo wisiał w sieci nieodkryty i niedoceniony ;)
 

pepsi

Member
Mar 17, 2007
321
0
0
zrobiłam, dałam 500g serka delfiko zamiast 400g; ciasto po prostu pycha; piekłam w tortownicy 26cm ok. 80min i było w sam raz, chociaż następny raz skrócę czas pieczenia do 75min dla porównania; aha i zrobiłam z jagodami, było wspaniałe; następnym razem dam więcej owoców, myślę o mrożonych wiśniach; ciasto ma jedną podstawową wadę-zostało zjedzone całe natychmiast po podaniu; i jeszcze jedna uwaga-najlepiej nam smakowało po schłodzeniu w lodówce
 

Maddy

Member
Lip 26, 2007
13
0
0
Wiedziałam, że mnie do ciasto nie wyjdzie. Masa serowa jest tak rzadka, że masa czekoladowa się w niej zatopiła. Włożyłam mimo wszystko moje cudo do piekarnika. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Ehh
icon_neutral.gif
 

melmire

Member
Paź 22, 2004
2,348
0
0
Widze ze mozna ser bialy (?) zastapic ricotta, a czym jeszcze mozna? Mam do wyboru mascarpone i serek homogenizowany, a w planach powalenie na kolana tesciowej, wiec wolalabym nie eksperymentowac na slepo.
 

Bea73

Member
Maj 28, 2007
12,223
0
0
ja wszystkie cheescake'i pieke z Philadelphia i w wielu tutejszych przepisach tez sie z niego piecze
wg mnie jest naprawde ok
icon_wink.gif


Melmire, jesli tutaj jest, to i w Bordeaux go znajdziesz, bo u Was przeciez pieciokrotnie chyba wiekszy wybor w jedzeniu!!!
icon_biggrin.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

hazo

Well-known member
Lis 13, 2005
9,194
2,748
113
Cinka @ 7 Feb 2008 napisał:
index.php?act=findpost&pid=658308Wg mnie Philadelphia do słodkich wypieków jest za słona.
Bea73 @ 7 Feb 2008 napisał:
index.php?act=findpost&pid=658310ja wszystkie cheescake'i pieke z Philadelphia i w wielu tutejszych przepisach tez sie z niego piecze
wg mnie jest naprawde ok
icon_wink.gif
Dla mnie nasza polska też jest za słona do sernika.
Bea, u Ciebie może nie robią takiej słonej.
gruebel_2.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

melmire

Member
Paź 22, 2004
2,348
0
0
Zartujesz chyba z tym wyborem ;)
Nigdy nie widzialam Philadelphi, w kazdym sklepie jest dokladnie to samo, niezaleznie od sieci. Ceny sie tylko roznia.
Jakiej konsystencji jest Philadelphia?
 

Cinka

Member
Maj 5, 2006
30,543
13
38
Hmmm jak to ująć - łyżką się go w pudełku zamieszać nie da, kroić można, ale doskonale się rozprowadza po rozgnieceniu, zmiksowaniu. Jednolity gładki jak homogenizowany ale dużo sztywniejszy.
 

melmire

Member
Paź 22, 2004
2,348
0
0
Aaa, mamy podobny, St.moret sie nazywa, ale jest zdecydowanie za slony, taki nakanapkowy.
Wiec co radzicie mi wybrac, ricotte, mascarpone czy homogenizowany? I czy jest jakas roznica w obrobce?
 

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
33,925
6,344
113
Ja bym dała ricottę.
Albo spróbowałabym przez noc osączać na sicie wyłożonym gazą serek homogenizowany.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy