Jest to moja modyfikacja przepisu znalezionego w sieci, autorstwa Jana Kowalskiego
. Niestety nie pamietam z jakiej dokladnie stronki pochodzi.
300-500 g filetów sledziowych w oleju
1-2 cebule
20 zielonych oliwek bez pestek
1 lyzka zielonego pieprzu
1 lyzka kaparow
swiezo zmielony pieprz
2 listki laurowe
1-2 lyzki ziol prowansalskich
oliwa extra vergine
2 zabki czosnku
Sledzie pokroic na dowolne kawalki, cebule w polplasterki. Ukladac w sloiczkach warstwami naprzemiennie wszyskie skladniki, przesypujac warswy obficie pieprzem i ziolami prowansalskimi. Na koniec wlozyc listki laurowe. Wszystko to zalac oliwa i zostawic w temperaturze pokojowej na 1-2 godziny, po czym wstawic do lodówki.


300-500 g filetów sledziowych w oleju
1-2 cebule
20 zielonych oliwek bez pestek
1 lyzka zielonego pieprzu
1 lyzka kaparow
swiezo zmielony pieprz
2 listki laurowe
1-2 lyzki ziol prowansalskich
oliwa extra vergine
2 zabki czosnku
Sledzie pokroic na dowolne kawalki, cebule w polplasterki. Ukladac w sloiczkach warstwami naprzemiennie wszyskie skladniki, przesypujac warswy obficie pieprzem i ziolami prowansalskimi. Na koniec wlozyc listki laurowe. Wszystko to zalac oliwa i zostawic w temperaturze pokojowej na 1-2 godziny, po czym wstawic do lodówki.
Ostatnią edycję dokonał moderator: