kermidt @ 22 Dec 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=924568Choc marchewke posolic przy smazeniu?Absolutnie nie. Wyraźnie to zaznaczyłam w przepisie bo wiem co wyjdzie jak się doda sól (kiedyś przypadkowo dodałam) - coś paskudnego! Nie polecam.![]()
Marchewka ma być po prostu uduszona do miękkości, nie kompletnie rozpadnięta. Zresztą - jak kto lubi.
W słoiku wygląda jak jednolita pasta ale to złudzenie - olej nabiera koloru marchewki i na ściankach słoika tak to wygląda.
Kata-73 @ 20 Dec 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=1064405A ja chcę się upewnić, czy na pewno marchewkę mam zetrzeć na drobnych oczkach? Nie wyjdzie wtedy puree marchewkowe? Moja tarka ma oczka grube, drobne (te do placków ziemniaczanych) i jeszcze takie drobniutkie, które dają efekt długich cieniuteńkich nitek. Marchewka potraktowana tymi ostatnimi na bank rozpadnie się w trakcie duszenia.
Odpowiadam sama sobie.![]()
Marchewka starta na drobnych oczkach w cienkie wiórki nie rozpada się w czasie duszenia.![]()
Dorotka.p @ 25 Dec 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=1066500Zastanawiam się tylko czy w podobny sposób można by też bylo przełożyć śledzie w oleju?Nie wiem - nigdy takich nie robiłam.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.