Śledzie w warzywkach z grzybami*

alicjanka

Member
Cze 28, 2006
5,627
0
0
Ciekawy przepis. Chyba zrobię na święta
icon_lol.gif

Tylko jak z ich trwałością? Mogą poleżeć kilka dni w lodówce?
gruebel_2.gif
 

rybkaro

Well-known member
Lis 11, 2006
1,482
387
83
Witam oto moje dzieło z musztardą sarepską , rodzinka zachwycona , osobiście nie lubie musztardy francuskiej
Rafa__30_11_2006_011.jpg
 

Załączniki

  • Rafa__30_11_2006_011.jpg
    Rafa__30_11_2006_011.jpg
    1.3 MB · Wyświetleń: 0

jaka

Member
Wrz 15, 2004
1,653
2
0
I u mnie zagoszczą na świątecznym stole w tym roku.
Po takich opiniach - grzech ich nie zrobić
icon_smile.gif


Myślę, że przygotuję je w sobotę...
 

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
3
0
Jaką ilość śledzi mam zakupić do tych warzywek?
anbetung.gif
 

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
3
0

Doruśka

Member
Mar 28, 2006
5,233
0
36
zrobiłąm te sledzie,ale dlaczego moja są gęste? nei takie jak u was na zdjęciach? i czy one mi dożyja do wigilii jak je zrobiłam wczoraj wieczorem?

smaczne są ,ale suche takie hm..
 

Layla

Member
Kwi 20, 2005
2,869
1
0
Kojka @ 19 Dec 2006 napisał:
index.php?act=findpost&pid=416731zrobiłąm te sledzie,ale dlaczego moja są gęste? nei takie jak u was na zdjęciach? i czy one mi dożyja do wigilii jak je zrobiłam wczoraj wieczorem?

smaczne są ,ale suche takie hm..
HMM.... Nie mam pojęcia.Zapewne za mało wody dodałaś do duszenia warzywek. Do świąt dotrwają jesli ich nie spałaszujesz :D. I Będą bardzo dobre. Spróbuj dodać do nich oliwy lub oleju może je troszkę "rozcieńczysz" choć za efekt nie gwrantuję ;) Mimo wszystko smacznego !
 

Doruśka

Member
Mar 28, 2006
5,233
0
36
alez one są pyszne,
icon_smile.gif
) tylko hmm gęste,to do warzyw należało dodac wodę ? hehe,ja dodałam tyle ,zeby sie nie przypaliły:)) tak jak do ryby po grecku:))
 

reniam

Member
Lut 17, 2006
592
0
0
Oryginale,ale nie w moim guście.Chyba nie odpowiada mi połączenie ryby z musztardą
denknach.gif
 

Cinka

Member
Maj 5, 2006
30,543
13
38
Pysznie się zapowiada, śledziki wszyscy uwielbiamy więc chciałabym zrobić na święta... tylko mam pytanie.

Jaka dokładnie to ma być musztarda - kupiłam miodową z miodem naturalnym Develey, na innej był sztuczny i mniej go było % w składzie - ale zarówno jedna jak i druga nie mają wyraźnych ziaren gorczycy (choć w składzie wogóle jest jak chyba w każdej) - czy tak ma być? Bo że z gorczycą - to mi się kojarzy że całe ziarenka mają być... źle myślę?
Może firmą ktoś rzuci albo zdjęciem?
 

hazo

Well-known member
Lis 13, 2005
9,190
2,743
113
Ja też nie dostałam z całą gorczycą. Kupiłam Dijon z miodem. Dla mnie wyszło za słodkie, mimo, że nie dodałam jej dużo. Zobaczę jutro, jak się wszystkie smaki przegryzą.
 

Pimpek

Member
Lis 30, 2005
1,641
0
0
Kupiłam z gorczycą kamisa, ale bez mniodku i wcale to nie przeszkadza, pewnie jak by trzeba to można dodać go troche, ale chyba to zbędne, a gorczyca fajnie chrupie między zębami.

Ładne to one nie są
icon_lol.gif
ale sos smakował super. Śledzie się w nim już moczą i tak będą się moczyć do wigilii
fiesgrins.gif
 

Cinka

Member
Maj 5, 2006
30,543
13
38
Halo... czy wie ktoś co z tą musztardą?

Ta którą kupiłam - miodowa Develey słodka w smaku nie jest - całkiem całkiem smaczna kwaskowo winna z lekkim zapachem miodu - ledwie wyczuwalnym. Jeśli się nie dowiem jaka jest w oryginale zrobię z tą którą mam ale chciałabym wiedzieć na przyszłość
icon_wink.gif
 

Pimpek

Member
Lis 30, 2005
1,641
0
0
Daj jaka masz, myślę że też będą super

A ja swoje przesoliłam
icon_sad.gif
będę musiała zrobić jeszcze raz. Dobrze ze zapomniałam dodać grzybów bo by się tylko zmarnowały
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy