Śledziki słodko-kwaśne - bardzo dobre*

Layla

Member
Kwi 20, 2005
2,869
1
0
Cieszę się że zainteresował Cię ten przepis. Mam nadzieję, że będą Wam smakować, bo jak przypuszczam nie będziesz ich sam degustował ;)

baszurka

Member
Sty 25, 2008
79
0
0
Jutro ruszam na zakupy
lecker.gif
Przykro mi, fileciki,ale wasz los już jest przesądzony, wylądujecie w słoiku z marchewką i cebulką,jako śledziki słodko-kwaśne
mniam.gif
fiesgrins.gif

BeataSz

Member
Wrz 23, 2004
10,244
3
38
Layla, nie żartuj, Ty z tego co zdążyłam zauważyć to Śledziowa Królowa a ja to się akurat na śledziach kompletnie nie znam, a spróbowałam Twoich śledzi odrobinę i rzeczywiście jak na moje upodobania smakowe to były smaczne, a i najładniej wyglądały ze WSZYSTKICH TRZECH, które zrobiłam w tym roku ( chyba pierwszy raz w życiu
icon_mrgreen.gif
). Żałuję, że akurat tym Twoim nie zrobiłam zdjęcia, teraz już za późno bo cały słoik zabrała córka ze sobą na stancję ( ona bardzo lubi śledzie). Ale były piękne! Marchewkę ręcznie pokroiłam w cieniutkie i dość długie paseczki ( takie jakby julienne), no cudne były. Pewnie jeszcze je zrobię ( mimo, że to nie za bardzo dla mnie jedzenie
icon_wink.gif
) jak będę jechać na doroczne spotkanie z kolegami ze studiów gdzie zawsze każdy ze sobą jakieś żarcie przywozi. Oni wszyscy lubią śledzie!

Izolda

Member
Lut 28, 2006
7,620
1
38
O, moje śledzie
icon_mrgreen.gif
, tzn. wg tego przepisu od wielu lat robi śledzie moja mama i ja również, ja tylko daję znacznie mniej cukru, bo 0,5 szklanki to dla mnie za słodko, ale są pyszne - moje ulubione.

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy