Slodki makijaz czyli poskromienie tortow

sabuto

Member
Mar 23, 2012
6,305
0
36
Dzięki Roman
bussi.gif
To tort dla znajomej i chyba raczej smakuje bo zawsze proszą właśnie o ten smak
icon_razz.gif

Kajmak to ugotowane w puszce mleko zagęszczone słodzone,a ja kupuję gotową nazywa się to też masa krówkowa. https://www.google.pl/search?q=masa+kr%C3%B...360&bih=629

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Roman

Member
Sty 11, 2010
1,528
0
0
dzieki

beataxs

Member
Lut 15, 2013
6
0
0
Witajcie i po klopocie juz moge odetchnac tort sie udal to moj pierwszy tort , nie jest za bardzo ladny ale goscom sie podobal pewnie dltego ze nie widzieli waszych tortow ahhh ale bede cwiczyc i moze sie naucze robic tylko nie mam takich dodatkow i przyborow do tortow mam tylko worek i dwie koncowki jedna o roz a druga taka tradycyjna zamowilam jeszcze dawno temu jak sie uczylam zawodu tzn cukiernik czym wy robicie napisy bo widzialam na necie ze sa jakies dlugopisy do tego jakich wy uzywacie i gdzie kupuje sie takie rzeczy moze macie jakis dobry sklep i tani do polecenia a oto zdjecia torta
icon_rolleyes.gif

a to w przekroju

sabuto

Member
Mar 23, 2012
6,305
0
36
Beataxs fajnie sobie poradziłaś,a tort w przekroju przesmaczny
mniam.gif

Długopisy do pisania to raczej do masy cukrowej się nadają bo do maślanej to chyba nie.

Hajastan

Member
Maj 1, 2012
528
0
0
proszę doradzcie mi
icon_neutral.gif
mam zamówienie pierwsze w zyciu
dance.gif
, oczywiscie od znajomej, więc kasę wezmę tylko za składniki, jednoczesnie się cieszę, ale i strasznie sie stresuję
no_shakinghead.gif
, ona ma duzo znajomych co maja dzieci no i mogłaby mi zrobić reklamę,
rofl.gif
dlatego chcę żeby wyszło super
ta znajoma chce tort dla syna Zigzak McQueen coś takiego: http://www.marysienka.com.pl/image/tort_auto_zigzag.jpg
ale chciałam mu zrobić koła i szybki z masy plastycznej, a resztę z masy budyniowej takiej: http://www.wielkiezarcie.com/recipe40860.html
czy lukier plastyczny mi popłynie?
gruebel_2.gif
gruebel_2.gif
gruebel_2.gif

sabuto

Member
Mar 23, 2012
6,305
0
36
Hajastan ja robiłam takie autko zdjęcie kiepskie,ale cos tam widać, szybki możesz zostawić z masy budyniowej,a koła zrobić z masy Cinki ona na 100% nie popłynie bo z niej daję na masę budyniową to wypróbowałam,ale ona ta masa nie wychodzi super biała to na szyby nie bardzo,ale do barwienia się super nadaje. Tylko z połowy porcji zrób,a nawet z 1/4 bo to za dużo wyjdzie tej masy z całej porcji. https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=18775&hl=

Zigi.JPG

Załączniki

• Zigi.JPG
    Zigi.JPG
    17.9 KB · Wyświetleń: 0

ficcusia

Member
Sty 1, 2012
30
0
0
jeśli chodzi o ZYGZAKA to mam pytanie z ilu warstw biszkotu powinien byc zrobiony i w jak dużej formie piczecie biszkopt i ile sztuk?

Hajastan

Member
Maj 1, 2012
528
0
0
Zigzag McQueen trochę z lukrem plastycznym trochę z kremem, mój pierwszy tort na zamówienie dla tylko,ze dla znajomej
1.jpg 2.jpg

Załączniki

• 1.jpg
    1.jpg
    211.1 KB · Wyświetleń: 0
  • 2.jpg
    2.jpg
    202.2 KB · Wyświetleń: 0

Hajastan

Member
Maj 1, 2012
528
0
0
dziewczyny powiedzcie mi ja jestem cos nie teges czy znajoma mojego kolegi.
icon_neutral.gif

Wczoraj w pracy przyszła do mojego kolegi znajoma, on zaczał zachwalać moje torty no i pokazałam jej,że jestem dumna z mojego miśka ME TO YOU, który zrobiłam dla męża na walentynki. Po ok. godzinie jak od niego wychodziła przyszła do mnie i zapytała:"pani Moniko no tak się cały czas zastanawiam, jak pani obcinała głowę temu misiwi to dzici patrzyły i nic nie mówiły?" Ludzie co za baba????????
dump.gif
ja nawet nie pomyślałam o takich rzeczach,moje dzieci tym bardziej, one były zachwycone bo tort był pyszny, przecież żeby go pokroić to musiałam obciąć mu nogę itp.

ola_wroclaw

Member
Lis 20, 2012
496
0
0
Hajastan @ 6 Mar 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1406944dziewczyny powiedzcie mi ja jestem cos nie teges czy znajoma mojego kolegi.
icon_neutral.gif

Wczoraj w pracy przyszła do mojego kolegi znajoma, on zaczał zachwalać moje torty no i pokazałam jej,że jestem dumna z mojego miśka ME TO YOU, który zrobiłam dla męża na walentynki. Po ok. godzinie jak od niego wychodziła przyszła do mnie i zapytała:"pani Moniko no tak się cały czas zastanawiam, jak pani obcinała głowę temu misiwi to dzici patrzyły i nic nie mówiły?" Ludzie co za baba????????
dump.gif
ja nawet nie pomyślałam o takich rzeczach,moje dzieci tym bardziej, one były zachwycone bo tort był pyszny, przecież żeby go pokroić to musiałam obciąć mu nogę itp.
może pytała z czystej ciekawości, bo ma podobne doświadczenia?

Mi klientka pisała, że jak kroiła Minnie to jej córka płakała;)
A znów tort z Dorą- starwsza córka zabroniła pokroić Dorę młodszej córki.
Także dzieciaki czasem tak mają i może dlatego pytała?

sabuto

Member
Mar 23, 2012
6,305
0
36
Hajastan ile ludzi tyle innych reakcji na tę samą rzecz. Myślę ,że kobitka zapytała z ciekawości bo pewnie ona to tak postrzega. Z mojego doświadczenia to dzieci płakały bo im szkoda było niszczyć piękny torcik,ale można też pewnie i z taką reakcją się spotkać.

Hajastan

Member
Maj 1, 2012
528
0
0
no może macie racje,
icon_neutral.gif
ale pierwszy raz się z tym spodkałam, może dlatego sie zdenerwowałam, no wogóle ta babka jak zobaczyła moje torty to tak jakby wzruszyła ramionami i mówiła,że jej torty juz nie potrzebne bo ona ma dużego syna.

ola_wroclaw

Member
Lis 20, 2012
496
0
0
Hajastan @ 6 Mar 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1406990no może macie racje,
icon_neutral.gif
ale pierwszy raz się z tym spodkałam, może dlatego sie zdenerwowałam, no wogóle ta babka jak zobaczyła moje torty to tak jakby wzruszyła ramionami i mówiła,że jej torty juz nie potrzebne bo ona ma dużego syna.
to niech spada:)))

A przypomni sobie jak syn będzie wyprawiał wesele i wtedy zamówią u Ciebie 6-piętrowca
icon_smile.gif
))

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy