index.php?act=findpost&pid=1419095Olu, mnie też się podoba

jest niesamowicie kuszący i apetyczny, nieziemsko pachnie czekolada i owocami
Ten torcik to tzw SIUP, czyli torcik z "obręczą" z czekolady. Czekoladę, najlepiej gorzką,rozpuszczasz w naczyniu nad parą, dodajac łyżeczkę masła, żeby potem czekolada się nie kruszyła. Z papieru do pieczenia( pergaminu) wycinasz pasek odpowiedni do wysokosci i obwodu tortu, tekko przestudzoną, ale jeszcze płynną czekoladę rozprowadzasz na papierze i po chwili, ostrożnie SIUP ten papier na bok tortu. Potem do lodówki na jakieś 15 min i jak czekolada zastygnie, delikatnie odrywasz papier... I już
Góra tortu obłożona śmietaną, a na to dekoracja z owoców, można wyczarować fajne kompozycje, co tylko wyobraźnia podpowiada. Owoce dodatkowo polałam delikatnie tężejącą galaretką, żeby ładnie błyszczały, ale też żeby przedłużyć ich trwałość
Malwinnka,
czy znasz jakąś stronke z filmem lub innym kursem jak zrobic ten kwiatek z brzoskwini.
Z góry dziękuję