Slodki makijaz czyli poskromienie tortow

sabuto

Member
Mar 23, 2012
6,305
0
36
Iva Torcik super
anbetung.gif
Piękna tęcza
icon_smile.gif

Sioniu Iva już odpisywała, to jest tylka 2C ona jest z tych większych tylek i raczej się kupuje osobno bo zestaw dość drogo wychodzi. Wklejam link tam dobrze widać jak się powiększy. http://www.tortownia.pl/sklep,2106,4,Wilto...ek_duzy_2C.html

malwiśka

Member
Kwi 21, 2013
61
0
0
Iva tort jest śliczny!
icon_smile.gif
Zachwycam się tym twoim kremem, bo w przekroju ma zwartą konsystencję, bez pęcherzyków powietrza i innych niedoskonałości.

Dziewczyny a czy zdarza się Wam ozdabiać torty bitą śmietaną bez żadnych dodatków typu mascarpone, biała czekolada itd? U mnie nikt nie chce jeść tortów z masą budyniową, buttercream itd. Krzywią się też na te z bitą śmietaną z dodatkiem mascarpone. Zmuszona jestem robić więc ozdoby z samej bitej śmietany, ale trudno mi się z nią pracuje. Może macie jakieś rady, co robić, żeby jakoś ułatwić sobie pracę z kremówką? Ewentualnie co dodać do tej śmietany, żeby nie wyczuli tego dodatkowego składnika?
icon_mrgreen.gif

sionia

Member
Maj 3, 2006
2,363
0
0
sabuto @ 4 Jun 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1439239Iva Torcik super
anbetung.gif
Piękna tęcza
icon_smile.gif

Sioniu Iva już odpisywała, to jest tylka 2C ona jest z tych większych tylek i raczej się kupuje osobno bo zestaw dość drogo wychodzi. Wklejam link tam dobrze widać jak się powiększy. http://www.tortownia.pl/sklep,2106,4,Wilto...ek_duzy_2C.html
Sabuto,
dziekuje bardzo. Na stronie, ktora wkleilas jest tez zestaw tylek. Mam taki, wiec mam tez tylke C2. Oczywiscie jeszcze nie uzywalam, ale wierze, ze bede z niej korzystać.

7manka777

Member
Lut 6, 2013
66
0
0
tort dla taty ale słabo wyszedł ;/ dobrze, że był smaczny.

Załączniki

• inne_046.jpg
    inne_046.jpg
    1.1 MB · Wyświetleń: 0
  • inne_047.jpg
    inne_047.jpg
    1.1 MB · Wyświetleń: 0

alekanna

Member
Wrz 6, 2010
45
0
0
malwiśka @ 4 Jun 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1439293Iva tort jest śliczny!
icon_smile.gif
Zachwycam się tym twoim kremem, bo w przekroju ma zwartą konsystencję, bez pęcherzyków powietrza i innych niedoskonałości.

Dziewczyny a czy zdarza się Wam ozdabiać torty bitą śmietaną bez żadnych dodatków typu mascarpone, biała czekolada itd? U mnie nikt nie chce jeść tortów z masą budyniową, buttercream itd. Krzywią się też na te z bitą śmietaną z dodatkiem mascarpone. Zmuszona jestem robić więc ozdoby z samej bitej śmietany, ale trudno mi się z nią pracuje. Może macie jakieś rady, co robić, żeby jakoś ułatwić sobie pracę z kremówką? Ewentualnie co dodać do tej śmietany, żeby nie wyczuli tego dodatkowego składnika?
icon_mrgreen.gif
ja zawsze dodaję do samej prawie ubitej śmietany śmietan-fix i trochę cukru pudru, potem ubijam na sztywno i dekoracje utrzymują się dwa dni bez problemu.

malwiśka

Member
Kwi 21, 2013
61
0
0
Alekanna a z jaką śmietaną "pracujesz"?
icon_mrgreen.gif
Chodzi mi konkretnie czy macie jakieś sprawdzone firmy, typy? Przeglądajac wątek natrafiłam na dyskusję nt. śmietany roślinnej...

Kremówka z cukierni czy to w tortach, czy nawet w zwykłych rurkach ma zupełnie inny smak niż te śmietany kupowane w sklepie. Nie wiem, czy to kwestia tych wiaderek z kremówką w które cukiernie się zaopatrują, czy może jakiegoś dodatku, czy być może tajemnica tkwi w tym, że jest to śmietana roślinna?
dontknow.gif
Nurtuje mnie to, bo chciałabym uzyskać taki właśnie "smak z cukierni"
mniam.gif

Marta12

Member
Kwi 21, 2013
341
0
0
Robiłam torty z tą smietaną i muszę powiedzieć, że wychodzą super ,do niej już nic nie trzeba dodawać a i tak długo się trzyma .Trzeba jednak trochę uważać żeby jej nie przebic bo może wyjść masło.Z drugiej strony to znowu jakieś tam zawiera konserwanty i nie jest to naturalne .Ja do zwykłej kremówki dodaję serek mascarpone i smak jest trochę podobny
wink.gif

malwiśka

Member
Kwi 21, 2013
61
0
0
Marta12 @ 6 Jun 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1439735Robiłam torty z tą smietaną i muszę powiedzieć, że wychodzą super ,do niej już nic nie trzeba dodawać a i tak długo się trzyma .Trzeba jednak trochę uważać żeby jej nie przebic bo może wyjść masło.Z drugiej strony to znowu jakieś tam zawiera konserwanty i nie jest to naturalne .Ja do zwykłej kremówki dodaję serek mascarpone i smak jest trochę podobny
wink.gif
Marta 12 nie widzę z jaką
icon_redface.gif

sabuto

Member
Mar 23, 2012
6,305
0
36
Smietana Decor up to śmietana roślinna, miałam taką, jej smak jest inny niż zwierzęcej i nie każdemu smakuje można trochę porównać ze śmietaną śnieżką w proszku smakowo.

Nie miałam przypadku żeby ją przebić właśnie ,że szybciej przebije się zwykła zwierzęca.

Ostatnią edycję dokonał moderator:

sabuto

Member
Mar 23, 2012
6,305
0
36
Śmietana roślinna inaczej się zachowuje niż zwierzęca i widać to już przy ubijaniu tak się śmiesznie pieni
icon_smile.gif
a przy dekorowaniu jak jest w rękawie to pod wpływem ciepła z rąk gęstnieje i trzeba ją wyczuć i ubijać trochę mniej bo przy wyciskaniu się strzępi. To tak z moich doświadczeń z tą śmietaną. Osobiście nie lubię tego smaku taki sztuczny mi się wydaje,ale to trzeba indywidualnie określić sobie.

malwiśka

Member
Kwi 21, 2013
61
0
0
Śmietana śnieżka mi nie smakuje, nie ma też takiego smaku jak z cukierni. Te śmietany, które dostępne są w sklepach też odbiegają smakiem od tego w kupnych tortach
icon_redface.gif

sabuto

Member
Mar 23, 2012
6,305
0
36
Trzeba by zapytać kogoś kto pracuje w cukierni co oni tam dodają do śmietany bo może to o usztywniacze czy coś tam innego chodzi
gruebel_2.gif

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy