Marta12 @ 24 Sep 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1469998śliczne są te Wasze torciki robione szprycą ,ja na razie się lenię do 5.10 mam wtedy zamówienie na tort 18 -owy ma być tradycyjny prostokątny bez masy cukrowej no i nie mam rzadnego pomysłu może macie jakieś inspiracje ?Kwiaty + napis?
doris71 @ 27 Sep 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1470648brat mi podesłał taki sposób zdobienia, chyba to nie jest takie proste jak wyglada, prawda? http://www.smog.pl/wideo/63461/dekoracja_c..._poziom_azjata/na YT jest sporo filmików z tego typu zdobieniamiwszystkie wyglądają prosto, ale tak na dobrą sprawę wystarczy, że Ci ręka zadrży i psujesz cały efekt nie ma jak tego naprawić![]()
zobacz tu na przykład KLIK.![]()
doris71 @ 27 Sep 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1470654Trzeba mieć wprawę żeby tak machać jak na filmie, a te kolorowe masy to lukier, galretka czy może jeszcze coś innego?wydaje mi się, że kiedyś w jakimś komentarzu ktoś napisał, że to jakieś specjalne masy, których w Europie raczej nie ma. Kolorowe są chyba żelowe, ale są też płynne, którymi spryskują torty. Biała to też nie jest podobno zwykła masa, jaką my znamy, ale nie pamiętam nazwy
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.