Jasminum @ 31 May 2014 napisał:index.php?act=findpost&pid=1526222Dziewczyny mam do was dwa pytania jakich barwników używacie. W żelu, w proszku, w płynie? Jaka firma jest lepsza? I mam drugie zapytanie jak robicie bitą śmietanę.. tzn. czy najpierw ubijacie a potem łączycie z serkiem mascarpone czy od razu ubijacie śmietanę zrazem z serkiem, albo co ja robię nie tak, że u mnie nie jest tak sztywna jak u was..
Nie wiem jak inne dziewczyny , ale ja ubijam zawsze śmietanę z cukrem i śmietan-fixem od razu. Jak już jest ubita dodaję serek, jak jest gorąco albo idą do śmietany owoce to dodaję dodatkowo żeby mieć pewność że nie popłynie żelatynę. Ja używam zwykłych baarwników w proszku, ale jak juz któraś pisała mieszam łyżką, a nie mikserem bo faktycznie kilka razy mi wtedy popłyneła. Po za tym jak robię w kilku kolorach to mam kilka adapterów, więc nakładam do kilku worków kolory i trzymam w lodówce te których nie używam. Jeśli masz jeden adapter, to po prostu gotową śmietanę trzymaj w lodówce jak jej nie używasz w danej chwili.
Może któraś z dziewczyn bardziej doświadczonych ze śmietaną podpowie Ci coś innego.
Próbuj, w końcu będzie OK.
Jasminum @ 1 Jun 2014 napisał:index.php?act=findpost&pid=1526257Fantastyczny tort Karina. Czy dobrze zrozumiałam wlewasz smietane do michy i dorzucasz serek od razu i miksujesz?Dokladnie tak robie.
Cinka @ 5 Jun 2014 napisał:index.php?act=findpost&pid=1527142Może to https://www.youtube.com/watch?v=gz5Ees6-INUNormalnie szok że ona to wszystko ręcznie.. zatyrałabym się.. jednak kocham swój mikser![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.