Karina Cashel
Member
- Cze 6, 2009
- 932
- 3
- 18
Tak, falbanka jest ze smietany, masa marcepanowa nie rozpuszcza sie od smietany.
Marcepan kupuje w tesco (np dr Oetkera) albo w lidlu.
Nie wiem jak ten procukt z allegro, ale czasem zdazaja sie podrobki marcepana, masa cukrowa z olejkiem migdalowym...
Marcepan maluje pozniej, po ulepieniu.
AAA i jeszcze jedno, biszkopt bezglutenowy robilam raz, po prostu zastapilam zwykla make pszenna mieszanka mak beglutenowych, wyszedl bardzo dobry i delikatny.
Bardziej kruszy sie niz normalny biszkopt, troszeczke wyrasta nizszy niz jego normalny odpowiednik z tej samej maki, delikatnie moze opasc po pieczeniu,
Ale co najwazniesze, lepiej go nie poczowac lub ponczowac tylko ociupineczke, bo potrafi natychmiast zrobic sie blotnisty. Ja ponczowalam tylko odrobine, reszte wilgoci wchlonal sobie z bitej smietany.
Byl bardzo delikatny i zebral same komplementy.
Marcepan kupuje w tesco (np dr Oetkera) albo w lidlu.
Nie wiem jak ten procukt z allegro, ale czasem zdazaja sie podrobki marcepana, masa cukrowa z olejkiem migdalowym...
Marcepan maluje pozniej, po ulepieniu.
AAA i jeszcze jedno, biszkopt bezglutenowy robilam raz, po prostu zastapilam zwykla make pszenna mieszanka mak beglutenowych, wyszedl bardzo dobry i delikatny.
Bardziej kruszy sie niz normalny biszkopt, troszeczke wyrasta nizszy niz jego normalny odpowiednik z tej samej maki, delikatnie moze opasc po pieczeniu,
Ale co najwazniesze, lepiej go nie poczowac lub ponczowac tylko ociupineczke, bo potrafi natychmiast zrobic sie blotnisty. Ja ponczowalam tylko odrobine, reszte wilgoci wchlonal sobie z bitej smietany.
Byl bardzo delikatny i zebral same komplementy.
Ostatnią edycję dokonał moderator: