wreszcie popełniłam pierwszego na zamówienie bitośmietanowca toatlnie nie zadowolona jestem ale sie podobał ... ja niewiem nie umie z nia współpracować duzo bardziej wole mase cukrową ja niewiem jak wy możecie takie cuda robić
co do kremu truskawkowego to mozna zrobić tak:
Rozmrożone truskawki zmiksować na pure z dodatkiem soku z cytryny, przecedzić przez sitko, dodać cukier puder i mieszając podgrzewać na wolnym ogniu, aż cukier się rozpuści. Dodać żelatynę, rozpuszczoną w małej ilości ciepłej wody i mieszać aż całkowicie się rozpuści. Odstawić do ostygnięcia i lekko schłodzić.
Ubić schłodzoną śmietankę, pod koniec dodać cukier waniliowy i cukier puder. Bitą śmietanę dokładanie wymieszać z ostudzonym puree, tworząc tzw. krem bawarski (na zdjęciach widać, że składniki nie były dokładnie wymieszane).