Slodki makijaz czyli poskromienie tortow

Anna5

Member
Sty 31, 2011
434
0
0
Natalio zwierzęcą do ozdób można ubić troszkę mocniej, bo i tak po chwili zrzednie, ale roślinną nie bo właśnie będzie się rwała. Ja dekoruję samą roślinną, nie mieszam z innymi masami.

Nat_alia

Member
Kwi 19, 2012
68
0
0
Ja ubiłam samą roślinną i mimo wszystko się rwała, ale byłam już wtedy bardzo zmęczona, bo cały dzień piekłam i dekorowałam. Ostatni tort skończyłam o godzine 3:00 nad ranem
cry_1.gif
i miałam już dośc! Pewnie mimo wszystko była za mocno ubita, albo nie wem co...
Trochę się boję, bo w piątek robię tort komunijny,o którym wcześniej pisałam i chciałabym, żeby wreszcie mi się udały te różyczki.
Myślałam, że jeszcze pocwiczę trochę na torcie dla taty, ale po ostatnich ciastach moja rodzinka ma już dośc
icon_sad.gif

Nat_alia

Member
Kwi 19, 2012
68
0
0
Ależ ja piszę
icon_smile.gif
Tą roślinną ubiłam trochę słabiej niż zawsze - chociaż wczoraj też myślałam , że jest słabiej ubita, ale zaczęła mi pękac na tej lalce. Całe szczęście, że była szybko zjedzona
icon_lol.gif

Anna5

Member
Sty 31, 2011
434
0
0
Twoja lalunia wygląda super, nie widać żeby coś było nie tak. Różyczki też są ok, choć widać że śmietana nie jest gładka, ale ludzie nie będą wiedzieli że tak nie miało być
icon_biggrin.gif
Miałam 3 rodzaje śmietan roślinnych i każda zachowywała się inaczej i przy ubijaniu i po ubiciu. Jedna była taka, że w rękawie gęstniała pod wpływem ciepła rąk, zamiast rzednąć. Ta której teraz używam też trochę gęstnieje, więc ubijam ją słabiej, bo i tak w rękawie mi trochę zgęstnieje. Co jeszcze zauważyłam to to że twoje róże są intensywnie czerwone, czyli musiałąś sypnąć więcej barwnika, żeby taki ładny kolor uzyskać, a im więcej dasz barwnika w proszku, tym bardziej śmietana roślinna po pewnym czasie po ubiciu gęstnieje w rękawie. Mi też tak się robi przy czerwonym. Jak za mocno ubijesz, to możesz zawsze dolać śmietany roślinnej i lekko tylko wymieszać żeby rozrzedzić śmietanę roślinną.
Dzisiaj oddałam jeszcze jeden torcik:

Załączniki

• Zdj_cie0927.jpg
    Zdj_cie0927.jpg
    181 KB · Wyświetleń: 0

aganieszka9

Member
Wrz 5, 2011
61
0
0
świetny Anka po prostu cudny
banana.gif
banana.gif

moja bedzie jutro z bakelsa powiedzcie mi to nie ubijacie smietany tak jak normlanej do momentu az nie wylewa sie z miski i mozna ja przewrocic do góry nogami ??? ma byc jak ubita kurde coraz wiecej was czytam i coraz wiecej boje tego torciaka hehe

Ostatnią edycję dokonał moderator:

sabuto

Member
Mar 23, 2012
6,305
0
36
Iva po prostu przepiękny!

Ps. dziś odebrałam dwie tylki 2D i 1M będę ćwiczyć te drugie róże. W czerwcu w mojej rodzinie dużo imienin będzie jak znalazł
icon_mrgreen.gif

aganieszka9

Member
Wrz 5, 2011
61
0
0
a ja zielona z tyłek jestem :D musze was po nadrabiac w wolnej chwili bo mnie takie torty intryguja heh a jak juz robić to fjanie umieć i na masie i takie :D tylko za nim ja przeczytam caly watek to znowu jakies nowosci wymysla heh

sabuto

Member
Mar 23, 2012
6,305
0
36
aganieszka9 @ 28 May 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1295623a ja zielona z tyłek jestem :D musze was po nadrabiac w wolnej chwili bo mnie takie torty intryguja heh a jak juz robić to fjanie umieć i na masie i takie :D tylko za nim ja przeczytam caly watek to znowu jakies nowosci wymysla heh
Czytaj kochanieńka Bo jak raz zaczniesz wyciskać to przepadłaś! Tak to wciąga!
icon_mrgreen.gif

Te tylki są większe od normalnych i wzór wychodzi fajniejszy, ja dopiero ćwiczyć będę.

Iva

Member
Wrz 13, 2004
9,428
1
0
zrobiłam jeszcze taki mały dla moich dziewczyn z pracy, robiłam normalną śmietaną, widać różnicę
fiesgrins.gif

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy