Slodki makijaz czyli poskromienie tortow

sabuto

Member
Mar 23, 2012
6,305
0
36
miu-miu będę czekać na zdjęcia! A z tortami to jest tak,ze każdy następny zrobiony ładniejszy i łatwiej się robi czyli do wyciskania marsz!
wink.gif

Iva

Member
Wrz 13, 2004
9,428
1
0
wczoraj robiłam tort dla znajomej, na urodziny jej córki (30
icon_mrgreen.gif
)
Odebrali o 7 rano (mieszkaja na drugiej wyspie i musieli płynąc promem a chcieli zdążyc przed upałem)
Przed chwilą zadzwoniłam z prośbą o zdjęcie bo ja zapomnialam, i slyszę
- ojej, hmmmm ...... ale mogę zrobic tylko polowy tortu
- borze zielony, co się stało, spadl ?!?
- nie, polowę juz zjedliśmy, wszyscy zgodnie stwierdili, ze nie wytrzymają z czekaniem do wieczora

tort mial 5,5 kg
icon_mrgreen.gif

ale ostatni raz robiłam przy takim upale, koszmar
baa.gif

sabuto

Member
Mar 23, 2012
6,305
0
36
Iva to najlepsza opinia, jak zjedli połowę przed imprezą to wielki szacun
anbetung.gif

A to mój torcik bez okazji testowałam przepis Bumelki i stwierdzam,że super jest!

terjon

Member
Lip 22, 2007
767
0
0
Z okazji chrzcin bliźniaczek siostrzenicy upiekłam taki o to tort.Tort nieduży i imiona dziewczynek sie nie zmieściły. Za to na tyłeczkach umieściłam a la tatuaże z inicjałami imion.Tort zjedzony a figurki zachowane na pamiatkę.

Załączniki

• ani_chrzest_ca_y.JPG
    ani_chrzest_ca_y.JPG
    96.6 KB · Wyświetleń: 0
  • crzest_ani_2.JPG
    crzest_ani_2.JPG
    88.6 KB · Wyświetleń: 0

subtelna30

Member
Sty 1, 2012
192
0
0
Witam wszystkich
icon_smile.gif
ale macie cudeńka tutaj ehhh apetytu idzie nabrać tylko patrząc ....
pinggrins.gif

ciekawa jestem jakie masy najczęściej robicie w takim upale coby nie "popłyneły " bo masakrycznie się teraz pracuje , ze cztery podejścia miałam do tortu a i tak było ciężko ......

wstawiam moją maję heh miałam z nią nielada wyzwanie bo akurat prądu brakło i robiłam z pamięci i wyszło jak wyszło
gruebel_2.gif

Zdj_cie0050.jpg

Załączniki

• Zdj_cie0050.jpg
    Zdj_cie0050.jpg
    144.9 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

miu-miu

Member
Cze 14, 2012
206
0
0
hejka!
wink.gif
mój drugi torcik ale pierwszy zrobiony ze śmietany roślinnej, która de facto bardzo mi smakuje
icon_mrgreen.gif
nie odważyłam się dodać róż ze śmietany, daleko im do piękności zrobiłam więc z czekolady, te trochę lepsze. Juz myśle o kolejnym TORCIE ....tym razem chyba styl angielski, chociaż mam pomysł na wyciskany
fiesgrins.gif

Załączniki

• HPIM3182.JPG
    HPIM3182.JPG
    2 MB · Wyświetleń: 0
  • HPIM3186.JPG
    HPIM3186.JPG
    2 MB · Wyświetleń: 0

sabuto

Member
Mar 23, 2012
6,305
0
36
miu-miu piękny Ci wyszedł
freu.gif
Widzisz nie trzeba było się martwić
mniam.gif

subtelna Maja fajna, a na masę dobrą na upał ja niestety nie znam przepisu,a przydałby się!

terjon

Member
Lip 22, 2007
767
0
0
[quote name='sabuto' date='29 Jul 2012, 08:23 ' post='1323652']
Terjon super torcik! Te bobaski to się kupuje czy robi?

Dzięki.Bobaski robione za pomocą foremki silikonowej.

Samson1500

Member
Cze 29, 2012
72
0
0
miu-miu super fajny tortas. No i jak widzę na tej śmietance to czekolada się nie rozpływa i ponoć masa cukrowa też nie.
Koleżanki to może mi podpowiedzą jak wyciskać listki żeby były tak ładnie w szpic zakończone jak normalne liście bo mi coś nie wychodzi
i takie urwane jakieś wyciskam. A tylkę mam taką L1.....no i chciałbym żeby moje listki chociaż podobnie wyglądały jak u miu-miu na torciku.....help
cry_1.gif

Pokaż załącznik 75511

miu-miu

Member
Cze 14, 2012
206
0
0
Samson1500 @ 30 Jul 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1324060miu-miu super fajny tortas. No i jak widzę na tej śmietance to czekolada się nie rozpływa i ponoć masa cukrowa też nie.
Koleżanki to może mi podpowiedzą jak wyciskać listki żeby były tak ładnie w szpic zakończone jak normalne liście bo mi coś nie wychodzi
i takie urwane jakieś wyciskam. A tylkę mam taką L1.....no i chciałbym żeby moje listki chociaż podobnie wyglądały jak u miu-miu na torciku.....help
cry_1.gif

Pokaż załącznik 75511
HEJ
wink.gif
Co do czekolady to robiłam róże z czekolady plastycznej 2 dni wczesniej i potem je umieściłam na torcie i szczerze mówiąc nawet nie pomyślałam że mogą się rozpłynąć
icon_rolleyes.gif
a jak widać na zdjęciu zostały w stanie idealnym
icon_mrgreen.gif
co do listków nie jestem specjalistką od tortów bo przecież dopiero zaczęłam swoją przygodę z tortami
icon_wink.gif
mi tez się urywają czasami, wydaje mi się że chodzi o technikę wyciskania mi się urywały jak za mało wycisnęłam masy i cofałam szybko rękę... o listkach dziewczyny troche piszą tutaj https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=11638&st=1140 zapewne ktoś bardziej doświadczony Ci pomoże bardziej
lecker.gif

miu-miu

Member
Cze 14, 2012
206
0
0

sionia

Member
Maj 3, 2006
2,363
0
0
miu-miu @ 30 Jul 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1324188dziekuję
bussi.gif
A może wiecie jak zrobic lilię?patrzyłam na youtube na filmiku http://www.youtube.com/watch?v=BQ1YtA1oeuI...;feature=fvwrel i niby wszystko jasne ale jak potem taki kwiatek przenieść na tort
gruebel_2.gif
Miu-miu,
ja na jakims innym filmiku widzialam, ze lilie robi sie na tym białym plastiku, potem razem z tym plaskikiem wciska w tort, tak, by tego plastiku nie bylo widac. Zielone listki robisz juz na torcie. Nigdzie jednak w necie nie spotkałam się z tymi plastikowymi tulejkami.
Jak znajde to wleje ci ten filmik.

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy