devillwoman
Member
- Lis 18, 2010
- 438
- 0
- 0
Doruśka @ 31 May 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1135010ps w tej cukierni to śmietankowez niemiec sprowadzają.
hahahaha to mnie nie dziwi, ze niedobre bo u nas w dojczlandii to dobrego i wystylizowanego tortu sie nie uraczydla Niemcow tort to np. ciasto: spod biszkopt, jakis krem, troche owocow, polewa pseudo galaretka.![]()
lambethka @ 1 Jun 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1135124hahahaha to mnie nie dziwi, ze niedobre bo u nas w dojczlandii to dobrego i wystylizowanego tortu sie nie uraczydla Niemcow tort to np. ciasto: spod biszkopt, jakis krem, troche owocow, polewa pseudo galaretka.
Oj Lambethko, to chyba nie zwrocilas uwagi![]()
A Schwarzwälder Kirschtorte, Frankfurter Kranz, Donauwelle (to raczej ciasto) i wiele innych slodkosci, jezeli pojdziesz do cukierni (nie do piekarza, ktory oferuje rowniez ciasto), to na pewno je zobaczysz. Piekne udekorowane, wspaniale pomyslane ciasta. Nie powiedzialabym, ze niemieccy cukiernicy gorsi sa od polskich. Wprawdzie jeszcze pyszniejsze ciasta sa juz tylko w Wiedniu, ale tutaj tez sa wspaniale. Trzeba tylko wiedziec do ktorej cukierni /kawiarni nalezy sie udac.
Margarete @ 1 Jun 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1135218Oj Lambethko, to chyba nie zwrocilas uwagi![]()
A Schwarzwälder Kirschtorte, Frankfurter Kranz, Donauwelle (to raczej ciasto) i wiele innych slodkosci, jezeli pojdziesz do cukierni (nie do piekarza, ktory oferuje rowniez ciasto), to na pewno je zobaczysz. Piekne udekorowane, wspaniale pomyslane ciasta. Nie powiedzialabym, ze niemieccy cukiernicy gorsi sa od polskich. Wprawdzie jeszcze pyszniejsze ciasta sa juz tylko w Wiedniu, ale tutaj tez sa wspaniale. Trzeba tylko wiedziec do ktorej cukierni /kawiarni nalezy sie udac.no to raczej w moim regionie nie ma takich, bo nawet jak wygladaja to nie smakuja, a jak smakuja to nie wygladajaalbo jedno i drugie razem na nie
zanim zaczelam swoje torty robic to obeszlam wiele cukierni i uwazam, ze te tutaj prezentowane na cinie maja wiecej polotu i finezji niz te od cukiernika w niemchech
gdzie mieszkasz to przyjade na tort![]()
![]()
z tych wszystkich, ktore wymienilas to jeszcze schwarzwalder wyglada dobrze..ale reszta...zgadza sie ze sa to torty dobre do kawiarni ale na urodziny bym takiego nie chciala. Predzej bym u ktorejs z cinek zamowila![]()
Vidarka @ 1 Jun 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1135225Co to jest:smietana zwierzeca a co roslinna?Bo ja myslalam cale zycie,ze smietana tworzy sie na ustanym mleku
Znam smietane roslinna, bo moje dzieci vegan sa. Jest to wyrob z soji.
na przyklad tu do popatrzenia:
http://www.ein-besseres-leben.de/index.php?cat=c376_name
lambethka @ 1 Jun 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1135245ale reszta...zgadza sie ze sa to torty dobre do kawiarni ale na urodziny bym takiego nie chciala. Predzej bym u ktorejs z cinek zamowilaA to akurat absolutnie rozumiem!![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.