Slodki makijaz czyli poskromienie tortow

Anna5

Member
Sty 31, 2011
434
0
0
Ja używam śmietany "Suldy". Jest ona w litrowym kartoniku. Tutaj jest opis: http://www.csmpolska.pl/kremy-dekoracyjne/...ofil-suldy.html Ja kupuję ją tu: http://www.yp.pl/kawiarnia/jureko/onas.html . Zamawiam telefonicznie i mi przywożą
icon_biggrin.gif

Lasuszku ty nie przepraszaj, bo po to między innymi tu jesteśmy, żeby sobie pomagać
icon_wink.gif
Wcześniej używałam śmietany "Creline", ale "Suldy" o wiele bardziej mi smakuje. Creline przy niej była taka bezpłciowa jak śnieżka. Ta wydaje mi się dużo smaczniejsza. Śmietana roślinna jest tańsza od zwierzęcej i przy miksowaniu rośnie trzykrotnie, nie tak jak zwierzęca i ma długą datę ważności jak mleko w kartoniku.

Doruśka

Member
Mar 28, 2006
5,233
0
36
Okropność straszna te "śmietany" poczytałam skład. nawet do dekoracji bym nie użyła- chyba ze potem dekoracja do śmieci.

Anna5

Member
Sty 31, 2011
434
0
0
W cukierniach używają właśnie takich śmietan
icon_biggrin.gif
Moja bratanica ma skazę białkową i dla niej takie śmietany to jedyne wyjście. Pytałam się też osób, dla których robiłam torty i powiedziały, że nie jest zła, zwłaszcza, że jest tylko jako dekoracja, więc nie ma wielkiego wpływu na smak tortu i im to nie przeszkadza, więc nadal dekoruję śmietaną roślinną, bo z niej można wyczarować piękne rzeczy
icon_wink.gif
W ogóle dużo łatwiej i szybciej się z nią pracuje, bez porównania, ale nigdy bym jej nie dała do środka tortu.

Ostatnią edycję dokonał moderator:

roksi24

Member
Mar 11, 2011
13
0
0
Witam. Dziewczyny dajcie przepis na tą masę co robicie te ozdoby róże i inne bo mi zawsze spływa i wszystko się rozmazuje a te wasze torciki ślicznie wyglądają i widać że masa się czyma idealnie.

Doruśka

Member
Mar 28, 2006
5,233
0
36
Anno, nie miałam pojęcia o czyms takim smietanopodobnym- dla mnie to plastik, jadłam u kuzynki na komunii tort z czymś dziwnym, to chyba była taka plastikowa śmietana, domniemywam;) bo w cukierni powiedzieli,że to tort z bitą śmietaną- w życiu nie jadłam czegos równie obrzydliwego, ale to chyba rzecz gustu- a o tym nie dyskutuję, wolę,żeby moje torty byly brzydsze, ale smaczne i naturalne, zresztą jest tu wiele tortów ładnych i nie plastikowych
icon_smile.gif

moje dziecko ma nietolerancje laktozy i AZS, a starsze miało skaze białkową, uważam,że podając wszelkie sztuczności, stan sie pogarsza. a to akurat nie jest tylko moje zdanie.Nie wiem ile lat ma bratanica, ale podawanie dziecku takich dziwnych rzeczy mnie dziwi.

ja osobiście uważam,że po to sie robi torty, przetwory czy inne kotlety w domu,żeby uniknąć sztuczności- to tak jakby zrobić w domu nagetsy ze skórek i kości kurczaka.

Anna5

Member
Sty 31, 2011
434
0
0
To nie jest tak, że robię jej torty z takiej śmietany, tylko jak było jej święto to goście jedli całość a ona przynajmniej mogła zjeść biszkopcik i wierzchnią warstwę, czyli właśnie tą śmietanę roślinną, a nie tylko patrzeć jak inni jedzą i płakać, że ona nie może. Ona nie je tego codziennie, tylko zjadła raz na swoje urodzinki i to niewiele, bo ile takie maleństwo dwu letnie tego zje. A przynajmniej nie było przykrości.

devillwoman

Member
Lis 18, 2010
438
0
0
DORUŚKA ja też wolałabym żeby dziecko zjadło troche takiej "sztuczności" niż przez całe swoje urodzinki płakało albo w nocy dusiło się po zwykłej śmietanie ( znam z autopsji ) Dajemy niestety dzieciom dużo większe "śmieci" nawet nie zdając sobie z tego sprawy
icon_sad.gif
ale cóż...takie czasy że coraz trudniej o zdrową żywność.

No ale cóż... zmieniam temat i wstawiam swoje torciki ozdobione śmietaną ( zwierzęcą
icon_smile.gif
niestety jestem tak zabiegana że nie pamiętam już co wstawiałam ale mam nadzieje że mi wybaczycie jeśli będziecie musiały obejrzeć coś drugi raz
icon_mrgreen.gif

Załączniki

• napisweselny_ccc.jpg
    napisweselny_ccc.jpg
    475.7 KB · Wyświetleń: 0

devillwoman

Member
Lis 18, 2010
438
0
0
Niedawno dostałam zamówienie na tort miodowy
gruebel_2.gif
nie miałam o nim pojęcia !! Oczywiście na Cinie znalazłam przepis a w necie taki opis:

KAUKASKI TORT MIODOWY" znany jest na Kaukazie od setek lat. Był ulubionym deserem na dworze cara Mikołaja II. Tajemnica jego smaku to połączenie starannego, ręcznego wykonania oraz użycia wyłącznie naturalnych składników
Niestety poszedł do klienta w ciemno
icon_mrgreen.gif

Załączniki

• ruskie_r__cce.jpg
    ruskie_r__cce.jpg
    333.6 KB · Wyświetleń: 0

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
Ale się naróżyczkowałaś
icon_eek.gif
, świetnie

Mam kilka "pomazianych" bitą śmietaną
icon_mrgreen.gif

Np. ten okropny Zygzak
IMG_0782.JPG

Załączniki

• IMG_0782.JPG
    IMG_0782.JPG
    210.1 KB · Wyświetleń: 0
  • IMG_0765.JPG
    IMG_0765.JPG
    219.7 KB · Wyświetleń: 0

Anna5

Member
Sty 31, 2011
434
0
0
devillwoman @ 8 Oct 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1193299Niedawno dostałam zamówienie na tort miodowy
gruebel_2.gif
nie miałam o nim pojęcia !! Oczywiście na Cinie znalazłam przepis a w necie taki opis:

KAUKASKI TORT MIODOWY" znany jest na Kaukazie od setek lat. Był ulubionym deserem na dworze cara Mikołaja II. Tajemnica jego smaku to połączenie starannego, ręcznego wykonania oraz użycia wyłącznie naturalnych składników
Niestety poszedł do klienta w ciemno
icon_mrgreen.gif
Bardzo mi się podobają kolory róż. Są ekstra!
icon_smile.gif

Joanno torty super, takie eleganckie. Zyguś wcale nie jest okropny, może nie jest idealny, ale i tak jest niezły
icon_smile.gif

granola

Member
Lis 12, 2007
304
0
0
o mamuniu jakie torty, pieknosci, dawno mnie tu nie bylo i takie cuda
lecker.gif

a to moj dosłownie swierzyna godzine temu skonczylam

Załączniki

• DSC06685.JPG
    DSC06685.JPG
    56.8 KB · Wyświetleń: 0

Anna5

Member
Sty 31, 2011
434
0
0
Bardzo ładny, poćwiczysz pisanie i będzie super, no chyba że tak miało być
icon_wink.gif

Załączniki

• Zdj_cie0608.JPG
    Zdj_cie0608.JPG
    74.4 KB · Wyświetleń: 0
  • Zdj_cie0609.JPG
    Zdj_cie0609.JPG
    85.4 KB · Wyświetleń: 0

mexikana

Active member
Sty 15, 2008
6,773
28
48
Granola,a mi bardzo sie podoba Twoj charakter pisma
icon_smile.gif

Aniu, gdybym byla ksiezniczka poprosilabym Cie o tak piekna sukienke
anbetung.gif

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy