Slodki makijaz czyli poskromienie tortow

Cinka

Member
Maj 5, 2006
30,543
13
38
Ależ one piękne są już teraz Sabuto! Brawo!
freu.gif

Anna5

Member
Sty 31, 2011
434
0
0
No kochana jak już pierwsze takie zrobiłaś, to tylko pogratulować
handclasp.gif
no brawo. Bardzo się cieszę, że przybywa dziewczyn, które też lubują się w dekoracjach kremowych
banana.gif

sabuto

Member
Mar 23, 2012
6,305
0
36
Anna5 @ 19 Apr 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1280201No kochana jak już pierwsze takie zrobiłaś, to tylko pogratulować
handclasp.gif
no brawo. Bardzo się cieszę, że przybywa dziewczyn, które też lubują się w dekoracjach kremowych
banana.gif
Aniu dzięki! Bardzo lubię pracować z masą kremową,ale właśnie nie miałam czym dekorować jak już uszperałam na tylki to teraz będę szaleć!

doris71

Member
Lis 9, 2008
9,365
0
0
piękne róże, a to mój tort dla męża na urodziny, gdyby nie problem z gładkością był by to najłatwiejszy i szybciej wykonany tort

Załączniki

• dupka.jpg
    dupka.jpg
    48.6 KB · Wyświetleń: 0

doris71

Member
Lis 9, 2008
9,365
0
0
łopatką silikonową, gładziłam i gładziłam i wciąż kostropate, to bita śmietana jest, nie wiem czym ją "wypolerować"

sabuto

Member
Mar 23, 2012
6,305
0
36
Mało robię ze śmietana raczej z masą budyniową wyrównuję metalową szpachelką takie coś do przenoszenia kawałka tortu i moczę w ciepłej wodzie
wtedy masa się wygładza,ale ze śmietaną to nie wiem. Anna5 to specjalistka od super gładkich tortów.
anbetung.gif

Anna5

Member
Sty 31, 2011
434
0
0
Dupeńka i tak pewnie się podobała. Dla wielu ważne jest że dupka i nie ważne czy idealnie wygłaskana czy nie, dupa to dupa
icon_wink.gif
Śmietanę też można potraktować nożem maczanym w ciepłej wodzie, jeśli się ją zbyt mocno ubije. Reszta to kwestia wprawy, którą ja wbrew pozorom nadal gonię. Często jeszcze muszę się cackać, żeby dobrze wygłaskać tą śmietankę, a niejednokrotnie się poddaję i zostawiam już jak jest.

Załączniki

• Zdj_cie0878.jpg
    Zdj_cie0878.jpg
    184.3 KB · Wyświetleń: 0
  • Zdj_cie0881.jpg
    Zdj_cie0881.jpg
    216.9 KB · Wyświetleń: 0

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy