malena h @ 10 Oct 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1354192moje dzisiejsze "różyczki" na torciku śmiatankowo - truskawkowym
o zesz...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
malena h @ 6 Oct 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1352339Hajastan - możesz użyć kremu maślanego na bazie bezy (1-2-3) powinnaś dać spokojnie radę, bierz nie za dużo na raz, to i łatwiej się wyciska, a i mniejsze prawdopodobieństwo "rozpuszczania" się masy...
ja dziś robiłam z takiej masy futerko misia i niestety miałam za duży worek z masą, co jest zauważalne - futrzak momentami lekko posklejanya czasami nawet bardziej niż tylko lekko
![]()
najważniejsze jednak, że solenizantce się podobał - dzieci nie zauważają takich "drobiazgów", jeśli tylko dostają to, co chciały![]()
Pokaż załącznik 77441
Pokaż załącznik 77442Misiek poprosu zarąbisty, Ja też czekam na fotki jak go zrobić.
Hajastan @ 18 Oct 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1357927znalazłam tutorial na butter cream http://toskaniau-niepoprawna-optymistka.bl...maslany-do.html
kto mi podpowie ile to jest 200 gr. białek?Jedno białko mniejszego jaja waży ok. 23 gramów. Ostatnio robiłam z sześciu białek i razem ważyły 186 gramów, czyli miałam większe jaja bo jedno ważyło 31 gramów.
Zachowując podane proporcje, z tej ilości masy obsmarowałam dwa biszkopty o średnicy 22 i 30 cm i zrobiłam szprycowkę na torcie piętrowym. Na samej górze nie ma szprycowki nie dlatego, że zabrakło masy tylko wysypałam białym maczkiem kształt serca.
Dodam, że masa jest dość wydajna. Ponieważ biszkopty były krzywe, musiałam sporo masy naddać, żeby je wyrównać.
To właśnie ten tort:
![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.