Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo. Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z alternatywnej przeglądarki.
krem budyniowy zmiksowany z kremem czekoladowo-orzechowym z lida, do tego starkowana czekolada gorzka, podobno pyszne, tort był na wynos, sama masa była nie za słodka
Dziewczyny, więc po kolei... na początku przełożyłam masą pięć prostokątnych blatów biszkopta,
na zmianę czekoladowego i waniliowego;
Po schłodzeniu wyciełam z prostokąta kwadrat i zaokragliłam nieco...
Z mniejszej, pozostałej części wyciełam głowę i resztę części miśka.
Na wysokość misio miał 8 warstw ciasta (5 brzuszek i 3 głowa), a na szerokość mieścił się na podkladce 32 cm.
Biszkopty piekłam w prostokątnych blachach.
Do zabezpieczenia głowy dałam trzy długie patyki szaszłykowe.
Zastanawiałam się nad zabezpieczeniem uszu wykałaczkami, ale zrezygnowalam - "wierząc" w siłę masy maślanej
Sierść misiaka jest wyciskana przy pomocy tylki do trawy/włosów, która ma chyba nr 233.
malena h te misie są cudowne i kiedyś spróbuję takiego zrobić jeśli pozwolisz oczywiście sabuto a którego przepisu używasz, bo przyznam, że mi się też margaryna oddziela po dodaniu barwnika
Mam od niedawna takie fajne małe blaszki 20 na 30 cm i w nich pieklam trzy biszkopty, każdy z 6 jajek.
Wszystkie przekroilam na dwa blaty i do tego misia uzylam pięć z nich, czyli 2 i pół z upieczonych biszkoptow.
... rastafa, piecz, piecz kochana