Slodki makijaz czyli poskromienie tortow

rastafa

Member
Lis 4, 2012
92
0
0
dla mnie to wyższa szkoła jazdy i takich cudeńków to nie umiem, brawo dziewczyny
anbetung.gif
 

doris71

Member
Lis 9, 2008
9,365
0
0
krem budyniowy zmiksowany z kremem czekoladowo-orzechowym z lida, do tego starkowana czekolada gorzka, podobno pyszne, tort był na wynos, sama masa była nie za słodka
 

malena h

Member
Wrz 11, 2011
335
0
0
mój dzisiejszy misiek
icon_smile.gif
dla mojej siostrzenicy

mis.JPG mis2.JPG
 

Załączniki

  • mis.JPG
    mis.JPG
    124.7 KB · Wyświetleń: 0
  • mis2.JPG
    mis2.JPG
    126.4 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

malena h

Member
Wrz 11, 2011
335
0
0
dla wszystkich, które o to prosiły: foto relacja :D
mam nadzieję, że będziecie widziały o co chodzi
icon_smile.gif

nigdy wcześniej tego nie robiłam, więc nie jest to profesjonalny tutek...

7.JPG 2.JPG

3.JPG 4.JPG

5.JPG 6.JPG





 

Załączniki

  • 1.JPG
    1.JPG
    37.5 KB · Wyświetleń: 0
  • 2.JPG
    2.JPG
    40.8 KB · Wyświetleń: 0
  • 3.JPG
    3.JPG
    46.3 KB · Wyświetleń: 0
  • 4.JPG
    4.JPG
    49.6 KB · Wyświetleń: 0
  • 5.JPG
    5.JPG
    49 KB · Wyświetleń: 0
  • 6.JPG
    6.JPG
    57.5 KB · Wyświetleń: 0
  • 7.JPG
    7.JPG
    35.3 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

malena h

Member
Wrz 11, 2011
335
0
0
nie ma za co :D

zmieniałam pierwszą fotkę i po zmianie już jej miało nie być, a nadal ją pokazuje...
na końcu posta... hmm...
sorki za zamieszanie
icon_redface.gif
 

misialinka

Member
Wrz 28, 2012
11
0
0
Witam!
Poszukuje kremu do tortu (oprócz śmietanowych), który jednolicie można zabarwić barwnikami.
Robiłam budyniowe ale oddziela się margaryna.
 

sionia

Member
Maj 3, 2006
2,363
0
0
Malena,
mozesz powiedziec jakiej wielkosci wyszedl mis. Interesuje mnie tez jakiej wielkosci biszkopty użyłas, ile i jak je pokroiłas.
 

malena h

Member
Wrz 11, 2011
335
0
0
Dziewczyny, więc po kolei... na początku przełożyłam masą pięć prostokątnych blatów biszkopta,
na zmianę czekoladowego i waniliowego;
Po schłodzeniu wyciełam z prostokąta kwadrat i zaokragliłam nieco...
Z mniejszej, pozostałej części wyciełam głowę i resztę części miśka.
Na wysokość misio miał 8 warstw ciasta (5 brzuszek i 3 głowa), a na szerokość mieścił się na podkladce 32 cm.
Biszkopty piekłam w prostokątnych blachach.
Do zabezpieczenia głowy dałam trzy długie patyki szaszłykowe.
Zastanawiałam się nad zabezpieczeniem uszu wykałaczkami, ale zrezygnowalam - "wierząc" w siłę masy maślanej
icon_wink.gif

Sierść misiaka jest wyciskana przy pomocy tylki do trawy/włosów, która ma chyba nr 233.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

sionia

Member
Maj 3, 2006
2,363
0
0
Malena,
dziękuję za wskazówki. Mozesz jeszcze podac wymiary twojej prostokatnej formy.

Czy upiekłas jeden biszkopt i przekroiłas na blaty, czy kazdy blat oddzielnie? Z ilu jajek jest biszkopt na zrobienie tego misia?
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

rastafa

Member
Lis 4, 2012
92
0
0
malena h te misie są cudowne i kiedyś spróbuję takiego zrobić jeśli pozwolisz oczywiście ;)
sabuto a którego przepisu używasz, bo przyznam, że mi się też margaryna oddziela po dodaniu barwnika
icon_sad.gif
 

malena h

Member
Wrz 11, 2011
335
0
0
Mam od niedawna takie fajne małe blaszki 20 na 30 cm i w nich pieklam trzy biszkopty, każdy z 6 jajek.
Wszystkie przekroilam na dwa blaty i do tego misia uzylam pięć z nich, czyli 2 i pół z upieczonych biszkoptow.
... rastafa, piecz, piecz kochana
icon_biggrin.gif
misiowa rodzinka musi się powiększać
icon_biggrin.gif
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy