joanis @ 30 Jan 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1396040Sabuto chcialabym aby było coś gładkiego przypominajacego z wyglądu masę cukrową. Kremu budyniowego sie boję bo zawsze mi jakies grudni wychodzą, to samo w grysikowym kremie, nie wychodzi mi idealnie gładki, smietana odpada bo chcę robic figurki z masy więc się rozpuszczą.
w najgorszym wypadku więc będzia masa cukrowa,Można by było na górze czekoladę tak jak w tamtym torciku na to figurki ,a boki ładnie śmietaną ozdobić bo masę imitującą cukrową to chyba trudno będzie.Życzę powodzenia![]()
elmagra @ 31 Jan 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1396379dziewczyny, co do tej jasnej polewy, to być może to jest biała czekolada po prostu? Ja ostatnio robiłam tort na dzień babci i polałam go roztopioną gorzką czekoladą wymieszaną z śmietanką 30%, i teraz się zastanawiam czy można by tak samo zrobić z białą... Bo to na tych zdjęciach biel nie jest, raczej przypomina mi kolor właśnie tej białej czekolady. Tylko, czy taka ilość białej czekolady nie będzie za słodka???białą czekoladę można też tak zrobić. ja dodaję też odrobinę masła i rozpuszczam razem
miu-miu @ 3 Feb 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1397322A to mój ostatni nie jestem z niego zadowolonaMiu-miu nie jesteś z niego zadowolona? Chyba Ci się nie źle wpisało bo piękny jest co niby by miało być nie tak?
sabuto @ 3 Feb 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1397326Miu-miu nie jesteś z niego zadowolona? Chyba Ci się nie źle wpisało bo piękny jest co niby by miało być nie tak?No niestety masa mi się nie udała...zważyła się, więc ciężko było dekorować z rękawa...bo lała się strasznie![]()
mimil @ 4 Feb 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1397719miu-miu ja ratuję zciętą masę kleikiem ryżowym dla niemowlaków zabiera płyn a nie zmienia smakuTorcicho ŚLICZNE !!!!!
Dzięki bardzo za radę następnym razem gdy mi się nie uda skorzystamCieszę się że moje serducho Wam się podoba, nie ma jak ocena obiektywna, bo moi domownicy zawsze krzyczą, że ładny, a ja wciąz dostrzegam błędy![]()
![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.