Slodki makijaz czyli poskromienie tortow

joanis

Member
Lut 2, 2009
124
0
0
Sabuto chcialabym aby było coś gładkiego przypominajacego z wyglądu masę cukrową. Kremu budyniowego sie boję bo zawsze mi jakies grudni wychodzą, to samo w grysikowym kremie, nie wychodzi mi idealnie gładki, smietana odpada bo chcę robic figurki z masy więc się rozpuszczą.
w najgorszym wypadku więc będzia masa cukrowa,

sabuto

Member
Mar 23, 2012
6,305
0
36
joanis @ 30 Jan 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1396040Sabuto chcialabym aby było coś gładkiego przypominajacego z wyglądu masę cukrową. Kremu budyniowego sie boję bo zawsze mi jakies grudni wychodzą, to samo w grysikowym kremie, nie wychodzi mi idealnie gładki, smietana odpada bo chcę robic figurki z masy więc się rozpuszczą.
w najgorszym wypadku więc będzia masa cukrowa,
Można by było na górze czekoladę tak jak w tamtym torciku na to figurki ,a boki ładnie śmietaną ozdobić bo masę imitującą cukrową to chyba trudno będzie.Życzę powodzenia
daumen.gif

elmagra

Member
Lis 5, 2004
574
0
0
dziewczyny, co do tej jasnej polewy, to być może to jest biała czekolada po prostu? Ja ostatnio robiłam tort na dzień babci i polałam go roztopioną gorzką czekoladą wymieszaną z śmietanką 30%, i teraz się zastanawiam czy można by tak samo zrobić z białą... Bo to na tych zdjęciach biel nie jest, raczej przypomina mi kolor właśnie tej białej czekolady. Tylko, czy taka ilość białej czekolady nie będzie za słodka???

Hajastan

Member
Maj 1, 2012
528
0
0
Ja kiedyś robiłam tort taki,że na wierzchu był buttercream 123, a boki(w środku też) bita śmietana z mascapone, ale boki trudno zrobić gładkie.

miglietta

Member
Mar 10, 2010
662
0
0
elmagra @ 31 Jan 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1396379dziewczyny, co do tej jasnej polewy, to być może to jest biała czekolada po prostu? Ja ostatnio robiłam tort na dzień babci i polałam go roztopioną gorzką czekoladą wymieszaną z śmietanką 30%, i teraz się zastanawiam czy można by tak samo zrobić z białą... Bo to na tych zdjęciach biel nie jest, raczej przypomina mi kolor właśnie tej białej czekolady. Tylko, czy taka ilość białej czekolady nie będzie za słodka???
białą czekoladę można też tak zrobić. ja dodaję też odrobinę masła i rozpuszczam razem

gosiakw

Member
Sty 12, 2013
83
0
6
miu-miu prześliczne serduszko, ja byłabym z niego przeogromnie zadowolona
icon_razz.gif

mistrzynie moje kochane mam do was pytanie: czym robicie napisy na tortach, na śmietanie? czy lukier się nadaje?

sabuto

Member
Mar 23, 2012
6,305
0
36
Mało robię ze śmietany ,ale lukier się chyba nie nadaje skoro masa cukrowa się rozpuszcza na śmietanie to lukier pewnie też. Można rozpuszczoną czekoladą albo jak Joanis kupić gotowe literki czekoladowe.

mimil

Member
Lis 13, 2012
53
0
0
miu-miu ja ratuję zciętą masę kleikiem ryżowym dla niemowlaków zabiera płyn a nie zmienia smaku
icon_smile.gif
Torcicho ŚLICZNE !!!!!

miu-miu

Member
Cze 14, 2012
206
0
0
mimil @ 4 Feb 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1397719miu-miu ja ratuję zciętą masę kleikiem ryżowym dla niemowlaków zabiera płyn a nie zmienia smaku
icon_smile.gif
Torcicho ŚLICZNE !!!!!
Dzięki bardzo za radę następnym razem gdy mi się nie uda skorzystam
anbetung.gif
Cieszę się że moje serducho Wam się podoba, nie ma jak ocena obiektywna, bo moi domownicy zawsze krzyczą, że ładny, a ja wciąz dostrzegam błędy
icon_mrgreen.gif

joanis

Member
Lut 2, 2009
124
0
0
dziewczyny powiedzcie mi bo do róż to tylka wiltona 1m lub 2d tak? a jak chce kupic z tych tańszych i one maja inne oznaczenia taka by się nadała ? http://allegro.pl/tylka-dekoratorska-913-i2936296444.html albo taka? http://allegro.pl/tylka-dekoratorska-916-i2936298271.html lub http://allegro.pl/tylka-dekoratorska-914-i...2936296458.html

a czy taki zestaw byłby ok? bo nie bardzo wiadac jakie końcówki tam są więc może któraś ma? http://allegro.pl/tylki-koncowi-adapter-wo...3003041396.html

no i wyprobuję krem budyniowy, chyba ktoś tu wstawiał przepis muszę przeszukać strony, może tym razem wyjdzie bez grudek

aaaaaaa Sabuto miałam powiedzieć że masz sliczne zdjęcie w avku

ps czy twój przepis na krem budyniowy to: 1 budyń + 2 łyzki mąki + 8 łyżek cukru + 2 szklanki mleka i cukier waniliowy+ kostka masła?

Ostatnią edycję dokonał moderator:

sabuto

Member
Mar 23, 2012
6,305
0
36
Joanis
bussi.gif

Tak ten przepis na masę budyniową jest mój.

Patrzyłam na te tylki które wstawiłaś no one się sporo różnią od 2D i 1M. Mają zupełnie inne wycięcia takie jakby za szerokie i wydaje mi się,że nie będą wyglądać tak efektownie jak 2D lub 1M. Trzeba by było szukać bardziej zbliżonych bo co z tego ,ze tańsze jak nie będziesz ich używać bo się nie spodobają,a jeśli chodzi o zestaw to szkoda,że nie pokazali końcówek jakie są bo to ważne. Kiedyś kupiłam zestaw tylek no drogi,ale dziewczyny wyszperały na allegro podobne o niebo tańsze to sama żałowałam bo bym tańszy wolała,ale ja nie bardzo brykam po tym allegro
icon_redface.gif
Wstawiam zdjęcie tylek żebyś dokładnie wiedziała czego szukać.Taki mam zestaw http://www.fabrykacukiernika.pl/tylki-cuki...-73-id-451.aspx

tylki.JPG

Edit: Mi się przypomniało ,że mam podobną tylkę zbędną z dekoracji ciast mogę Ci wysłać, jak chcesz to daj znać na priva.

Załączniki

• tylki.JPG
    tylki.JPG
    45.9 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Sylwia1978

Member
Maj 13, 2011
151
0
0
Witam, wreszcie przebrnęłam przez całe forum...super że są takie babki które duużżżżooo pomagają
anbetung.gif
anbetung.gif
anbetung.gif
.Mam na imię Sylwia i chciałabym się dołączyć do was
icon_wink.gif

A co do tylek do róż to proponuję ci zakupić taki zestaw http://allegro.pl/tylki-cukiernicze-24szt-...2979318009.html w górny lewym rogu jest tylka do róż i 3 różnej wielkości jeszcze.Ten sprzedawca ma jeszcze adaptery w sprzedaży super rzecz,tylko odkręcasz i możesz wymienić tylke.
icon_razz.gif

A to mój ostatni torcik
icon_smile.gif

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy