sabuto @ 8 Feb 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1399023Dzięki dziewczyny![]()
Hajastan blaszka jest 40/26 upiekłam 3 biszkopty po 5 jaj każdy bo tak wolę nie lubię przecinać![]()
Nie wiem ile ważył nie ważyłam.no nawet nie pomyslałamżeby tak zrobić, malena h też chyba tak piecze, a powiedz w ilu stopniach i jak długo pieczesz taki pojedyńczy biszkopt?![]()
malena h @ 7 Feb 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1398631Hajastan, całkiem możliwe, że będzie z 16 jaj.
jak ja pieklam w takiej blaszce z 7-8 jaj, to takiego biszkopta nie rozkrawalam na pól
używałam go juz takiej wysokości jak był (czyli coś około 2 cm grubości)
... i dlatego też piekłam 2 biszkopty - każdy z tych 7-8 jaj!
co w sumie daje około 16![]()
a co do miska![]()
czekam na fotki z niecierpliwością xxxmalena h już mnie pewnie masz dość,ale proszę podaj mi ile czego dajesz na taki biszkopt jasny i biszkopt ciemny z 8 jaj. Powiedz ile minut pieczesz i w ilu stopniach?
Ja tez upiekę pojedyńczo, nie będę musiała kroić.![]()
![]()
sabuto @ 11 Feb 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1400019Joanis jaki masz barwnik w proszku czy w żelu? Ja mam w proszku i dosypuję bez rozpuszczania i nic się nie warzy bo jak miałam w żelu to mi się właśnie warzył.
Zrób krem z połowy porcji i zabarw przed gotowaniem budyniu potem ugotuj wystudź i dopiero utrzyj z masłem lub margaryną i powinno być ok. No Szkoda,że nie wyszedł.a widzisz i tu jest problem, bałam się że w proszku jak sypne to się nie rozpuści więc rozpuściłam troszkę we wodzie i dlatego się zwarzył.
Ale krem jest rewelacyjny, super smak i już go będę robić zawsze![]()
Hajstan Misio super ahhh gdybym ja tak umiała, narazie to mi odwagi brakuje żeby w ogóle mysleć o takim cudzie
Sylwia ty czrodziejka jesteś w wyciskaniu
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.