Slodki makijaz czyli poskromienie tortow

Hajastan

Member
Maj 1, 2012
528
0
0
malena h czytając od ciebie takie komplementy, jestem w siódmym niebie
dance.gif
, co prawda ten misio był dla mężusia na Walentynki, więc dla domowników, ale:
1. kupiłam sobie na allegro takie rękawy cukiernicze bawełniane, jak patrzyłam w środku są chyba silikonowe i nie wiem czemu buttercream przedostawał się przez materiał, zresztą za duży był ten worek i źle mi się wyciskało,
dump.gif
chyba przyzwycaiłam sie do małych
2. jak dekorowałam jedno to samo ucho mi 2 razy spadło
cry_1.gif

3. pod koniec robienia futerka, z tyłu, nie wyciskały mi sie "włoski" tylko duże "pajdy", powiedz mi, czy to pod wpływem ciepła rąk krem mi się rozpuszczał i dla tego mi tak źle wychodziło?
dontknow.gif

4. zapomniałam o ogonku i tylnej łatce
ugly_08.gif

wstawiłam zdjęcie na facebook i koleżanka z UK napisała mi,że takiego samego kupiła na urodziny synka, może u ciebie? ale ten świat byłby mały
roflmao_2.gif

Ostatnią edycję dokonał moderator:

malena h

Member
Wrz 11, 2011
335
0
0
ha ha ha!
icon_smile.gif
ale to było by faktycznie Coś! choć pewnie nie tylko my powiększamy misiowa rodzinę...

przy dużych workach tak się niestety dzieje, że ciepło łapek naszych rozluźnia masę
icon_sad.gif

ja kupiłam ostatnio takie worki jednorazowe foliowe w rolce (jest ich chyba 100)

xxx

Hajastan

Member
Maj 1, 2012
528
0
0
no ciekawe,
rofl.gif
czy u ciebie zamawiała, napisałam jej wiadomość, z zapytaniem czy zamawiała w cukierni, te bawełniane worki są okropne
baa.gif
, takie jak ty używasz są na allegro chyba też sobie kupię, powiedz a one nie pękają?

gosiakw

Member
Sty 12, 2013
83
0
6
Sylwia 1978 przepiękne torty:)) a misio Hajastan jak prawdziwy! cudo:)
a to moje walentynkowe wypociny DSC04844.JPG DSC04848.JPG

Załączniki

• DSC04844.JPG
    DSC04844.JPG
    1.2 MB · Wyświetleń: 0
  • DSC04848.JPG
    DSC04848.JPG
    1.2 MB · Wyświetleń: 0

endzi1984

Member
Gru 7, 2011
16
0
0
Czesc jestem na forum juz jakis ale jeszce nic nie pisalam tylko bacznie czytam posty i podziwiam wasze piekne torty. Niedlugo synek konczy roczek i chcilabym sama zrobic mu torta na ta okazje...wymyslilam ze chcialbym mu zrobic tort kubusia puchatka taki jak tu http://www.flickr.com/photos/29653585@N05/.../in/photostream do srodka tortu chce zrobic krem ananasowy na bazie smietany 36% natomiast nie wiem czy smietana kremowka nadaje sie rowniez do ozdobienia gory tortu i zabarwienia jej barwnikami, do tej pory uzywalam do tego zawsze gotowych kremow waniliowych z paczki ale one zawsze zmienialy smak tortu i nie smakowal do konca tak jak powinien. Wiec moje pytanie czy smietana sie do tego nada czy moze zrobic to jakims innym kremem tylko jakim??? Napewno musi byc ona bialy zeby barwniki ladnie wyszly dodam ze barwniki mam w proszku. Prosze poradzcie urodziny juz za 3 tygodnie wiec musze cos wymyslic!

gosiakw

Member
Sty 12, 2013
83
0
6
endzi 1984 ja robiłam pieska i dekorowałam go śmietaną 30% z mascarpone zabarwioną kakao lub nutellą- nie pamiętam dokładnie- i było ok. musiałam tylko nakładać małe porcje do worka bo śmietana szybko się grzała i nie wicskała się ładnie. ostatnio robiłam listki z takiej samej masy z barwnikiem w proszku i też było dobrze.

endzi1984

Member
Gru 7, 2011
16
0
0
No wlasnie o to mi chodzi zeby ta masa ladnie dala sie wyciskac i sie nie rozplynela w lodowce przez noc. Dzieki sprobuje zrobic taka z mascarpone mase mam nadzieje ze bedzie ok!
lecker.gif

gosiakw

Member
Sty 12, 2013
83
0
6
nie rozpłynie się napewno, ja praktycznie zawsze ją robię i nigdy nic nie popłynęło. czasami dodawałam trochę fixa. dziewczyny pisały wcześniej o dekorowaniu śmietaną zwykłą(robiły śliczniutkie róże i nie tylko) oraz o śmietanie roślinnej- podobno rewelacyjnej do dekoracji, ja jeszcze nie próbowałam.

endzi1984

Member
Gru 7, 2011
16
0
0
A ta smietana roslinna to u nas w sklepie niedostepna chyba...ale widzialam na allegro i chyba zamowie bo wyglada na to ze jest idealna do dekorowania tylko nie wiem jedna chyba bedzie malo na takiego duzego torta...wiec moze lepiej zamowic dwie w razie czego druga przyda sie na nastepnego torta, maz ma w kwietniu urodziny i myslalm ze mu zroie postac z jego ulubionej bajki z dziecinstwa
icon_smile.gif
czyli żółwia ninje hehehe
icon_smile.gif

Manju

Member
Wrz 5, 2010
29
0
1
[quote name='endzi1984' date='16 Feb 2013, 10:50 ' post='1401596']
A ta smietana roslinna to u nas w sklepie niedostepna chyba...ale widzialam na allegro i chyba zamowie bo wyglada na to ze jest idealna do dekorowania tylko nie wiem jedna chyba bedzie malo na takiego duzego torta...wiec moze lepiej zamowic dwie w razie czego druga przyda sie na nastepnego torta, maz ma w kwietniu urodziny i myslalm ze mu zroie postac z jego ulubionej bajki z dziecinstwa
icon_smile.gif
czyli żółwia ninje hehehe
icon_smile.gif

[/quo
http://www.solostocks.pl/sprzedaz-produkty...decor-up-718834 lub http://wypiekarnia.pl/smietana-roslinna-slodzona-1litr.html Czytałam na forum że można łączyć śm. rośliną z śm. kremówką 30% pół na pół.

ficcusia

Member
Sty 1, 2012
30
0
0
do dziewczyn robiących torty MIŚ ogromna prośba- wrzućcie zdjęcia tortu krok po kroku od momentu pocięcia biszkoptów na odpowiednie kształty. Jesli nie chcecie zaśmiecać wątku to mogę podać maila.

ficcusia

Member
Sty 1, 2012
30
0
0
malena h @ 17 Feb 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1401899ja dawałam parę zdjęć z "produkcji"
icon_smile.gif

przejdź do strony 111.
malenah czy ręce i nogi misia są też przekładane kremem czy to tylko sam biszkopt, jesli tak czy jest ponczowany? Czy nogi i rece misia maja kształt prostokątów czy może wycinasz inny kształat ? czy głowa misia lezy bezpośrednio położna na tłowiu?

sabuto

Member
Mar 23, 2012
6,305
0
36
Hajastan 5 litrów lub nawet 1l,ale jest haczyk jak chcesz 1l to i tak zamówienie musi być na 50zł dla nowych klientów.
Zaraz wkleję link bo jak zamawiałam przez Stokłos to mnie przekierowało do innej firmy i tam oficjalnie było 12l ,ale jak odpisali to wyszło,że najmniejsza ilość to 5l,a niedawno dostałam wiadomość,że otworzyli swoją stronę i nie trzeba już przez Stokłosa tylko u nich. http://www.kontrans.shop-it.pl/index.php?kat=1

sabuto

Member
Mar 23, 2012
6,305
0
36
Właśnie jak zamawiałam przez Stokłos to mnie do nich przekierowało i gostek mejlował do mnie i musiałam 5l śmietany zamówić, bo się na tą śmietanę napaliłam
icon_mrgreen.gif
i też wyszło ok 50zł bo coś ponad 9 zł czy jakoś tak naliczyli za sztukę bo jak mniej to więcej płaciło się,a wolałabym właśnie mniej śmietany ,a jeszcze coś innego do tego.

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy