sionia @ 20 May 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1432255Iva,
czy mozesz wkleic zdjecie tylki, ktora uzylas do ozdobienia tych tortow?postaram się podać numer, ale nie obiecuję kiedy![]()
sabuto @ 20 May 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1432258Opłatek fajnie wygląda, a powiedz jak on się zachowuje przy krojeniu? Bo jeszcze nie robiłam z takim opłatkiem.torty robiłam dzień przed komunią, późno w nocy. Lepiej prezentowal się opłatek na masie maślanej, ładniej się przykleił, ale na śmietanie też dobrze się trzymał. kroi się bez problemu, tylko nóż musi byc bardzo ostry![]()
malwiśka @ 20 May 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1432288Iva cudne torty! Ten drugi wydaje się być ooogromny
i byl ogromny![]()
biszkopt z 12 jaj, masa z 22 jaj i 2,2 kg masła![]()
Karina Cashel @ 20 May 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1432319Hajastan dekorowalam bita smietana 38% z dodatkiem barwnikow w plynie38 ? co to za śmietana?
Karina Cashel @ 20 May 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1432373Juz pisalam wczesniej, ze to podstawowa plynna smietana dostepna w kazdym sklepie, ale tutaj, w Irlandii![]()
Jest pyszna i swietnie sie ubija.
Wogole mleko i smietana sa tu swietnej jakosci, czego niestety nie mozna powiedziec o calej reszcie produktow.
Jesli myslicie, ze ma duza zawartosc tluszczu to Wam powiem, ze mozna tez kupic double cream, ta ma zawartosc tluszczu 48%, ponoc jest jeszcze lepsza do ubijania, tylko szybko mozna ja przebic i uzyskac maselko. Ja jestem zadowolona z pierwszej, dlatego tej drugiej nie probowalam.
W Polsce mozna chyba dostac kremowke 35%, ale nigdy jej nie sprawdzalam....tortową 36%, a to już nieduża różnica![]()
Iva @ 20 May 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1432304postaram się podać numer, ale nie obiecuję kiedy
Cierpliwie poczekam. A ktoś z was moze wkleic tę tylkę?
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.