malwiśka @ 27 May 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1436044Karolina794 piękny tort. Bardzo mi się podobają te różowe 4 róże? To też masa budyniowa?
Sabuto miś jest słodki, aż chce się go przytulić![]()
Karina Cashel chapeau baswyjątkowy i niespotykany jest Twój torcik
Róże i storczyki są zrobione przeze mnie z masy cukrowej![]()
Karina Cashel @ 27 May 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1435952Tort z soboty.
Chlopiec uwielbia transformersy.
Do poskladania tortu zuzylam cztery biszkopty upieczone suma summarum z 45jajek...![]()
Podkladka pod tort miala okolo 55cm na 70 cm. Jablko na podkladce sluzy za skale.
To byl najwiekszy tort jaki dotychczas upieklam.
Wykonczyl mnie kompletnie tymbardziej, ze troche mi sie z nim zeszlo. Upieklam 3 biszkopty przed praca w piatek, jeden jeszcze biszkopt upieklam w piatek po pracy. Potem nastepnego dnia przed praca podocinalam wszystkie elementy, napoczowalam i przelozylam bita smietana z truskawkami. I na koniec w sobote po pracy trzy godziny go dekorowalam.
A w pracy byl Sajgon i koniec swiata - tyle roboty.
W przyszlym tygodniu jeszcze jeden torcik dla kolezanki meza na 50-te urodziny i robie przerwe z tortami bo wracam do pracy na pelen etat i fizycznie nie daje rady.
W sobote nawarczalam na Bogu ducha winnego meza jak mi sie po kuchni krecil...
Karina weź mnie na ucznia![]()
![]()
![]()
... w zamian mogę nawet warczeć na Twojego męża![]()
![]()
![]()
Piękne torty![]()
malena h @ 27 May 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1436114Sabuto - nie czepiaj się misiaróżowy slodziak z niego!
Dobra, dobra już się nie czepiam bo dowód zbrodni zjedzony![]()
![]()
sabuto @ 28 May 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=14366017manka777 U Ciebie wysyp pięknych tortówSerdeczne życzenia z okazji urodzin![]()
Bardzo bardzo dziękuję![]()
malwiśka @ 28 May 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=14365997manka777 fajny pomysł z tymi truskawkami! bardzo apetyczne![]()
Gdzie można zakupić te okrągłe podstawki pod tort? Jakbym takie miała to w końcu torty mieściłyby mi się do lodówki
dzięki bardzoa co do podstawek to są to zwykłe tacki do krojenia, za 5zł kupiłam bo miałam ten sam problem co Ty![]()
![]()
sabuto @ 29 May 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1436957Karolina, tylka 22 jest tu http://cafe-chocolate.pl/akcesoria-cukiern...ka-kwiatek.htmlZauważyłam że u każdego producenta tylki nieznacznie się różnią
Mam prośbę, szukam sprawdzonego przepisu na masę do przełożenia ciasta z ajerkoniakiem , macie może jakieś przepisy albo rady.
Edit: usunęłam link temat skasowany.
7manka777 @ 28 May 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1436738dzięki bardzoa co do podstawek to są to zwykłe tacki do krojenia, za 5zł kupiłam bo miałam ten sam problem co Ty![]()
fajne są, muszę popatrzeć, może też gdzieś natrafię na takie![]()
Marta 12 bardzo fajny torcik![]()
Karina Cashel super pomysł z tym kuponem, jaki doprecyzowany, super!![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.