Karina Cashel
Member
- Cze 6, 2009
- 932
- 3
- 18
Waflowe loterki byly posmarowane biala czekolada, nie namakaly. Jedynie co, to klientka uszkodzila tort w czasie transportu. Uparla sie, zeby go wiezc na kolanach, a wtedy bardziej trzesie... Cyferki sie przewrocily i gorne pietro, ktore bylo usadowione na wzmocnieniu (patyki w rurkach, a pod gorna warstwa byl okragly wafel w czekoladzie jako podstawka) przekrzywilo sie i zsunelo na to srodkowe... Podejrzewam, ze krzywo trzymala torta i szybko jechali po progach zwalniajacych na osiedlu. Potem jeszcze w pubie postawili go krzywo na kegach
wlasnie na te skrzywiona strone. No bez wyobrazni. Wkurzylam sie troche, bo sporo sie napracowalam, zeby tort byl rowniusienki i delikatny. W domu specjalnie mocno nim potrzasalam zeby sprawdzic czy jest stabilny. Nic sie z nim nie dzialo. Pojechalam do tego pubu go naprawiac, myslalam, ze sciagne to gorne pietro, naprostuje i udekoruje od nowa, ale tam nawet stolu nie bylo.... Tort stal w malej chlodni na kegach z piwem, ja okrakiem na tych kegach, zimno w lapy, wszedzie dookola brudno. Mialam ze soba wszystkie narzedzia, tylki, krem, rekawiczki jednorazowe... Podprostowalam go troche, kremem potuszowalam paluchy, ktore powbijali w ciasto...i w miare wygladal, ale i tak byl krzywy... Co zrobic, za brak wyobrazni nie odpowiadam...
Tylko mojej pracy mi bylo szkoda bo dwa dni sie z nim meczylam i byl idealny, tylko ze przez chwile niestety. Przynajmniej wiem, ze byl smaczny.
a roze byly wyciskane z buttercreamu. Wyciskalam je na pergamin do pieczenia (male skrawki) schlodzilam w lodowce a potem przypinalam wykalaczkami do torta. Psiknelam je delikatnie zlotym sprayem. Bardzo na tym zyskaly.

Tylko mojej pracy mi bylo szkoda bo dwa dni sie z nim meczylam i byl idealny, tylko ze przez chwile niestety. Przynajmniej wiem, ze byl smaczny.
a roze byly wyciskane z buttercreamu. Wyciskalam je na pergamin do pieczenia (male skrawki) schlodzilam w lodowce a potem przypinalam wykalaczkami do torta. Psiknelam je delikatnie zlotym sprayem. Bardzo na tym zyskaly.