Slodki makijaz czyli poskromienie tortow

Karina Cashel

Member
Cze 6, 2009
932
3
18
Oczywiscie, ze tak!
icon_smile.gif

Karina Cashel

Member
Cze 6, 2009
932
3
18
Serdeczne dzieki za komplementy
bussi.gif

Tez bylam zadowolona z efektu, a jestem zazwyczaj bardzo krytyczna wobec swoich tortow.
Klientka odbierajaca torta byla baaaardzo zadowolona, myslala, ze bedzie skromniejszy, tylko czekoladowy wierzch, napis i falbany z bitej smietany, no i zostawila napiwek.
Bylo mi bardzo milo.
Fajnie jak tort sie podoba.
Lubie uszczesliwiac ludzi na ten slodki sposob.
To fajne uczucie
icon_smile.gif

pychotka12

Member
Mar 4, 2014
395
0
0
Wrzucę moje, w końcu się przełamałam i pomału zaczynam się przekonywać do tego rodzaju dekoracji.
Zresztą oceńcie same i podpowiedzcie co źle, żebym mogła następnym razem poprawić.
Tort z ciepłymi lodami, zrobiony na próbę, ale wyszedł pyszny i lekki.

Załączniki

• ciep_e_lody.JPG
    ciep_e_lody.JPG
    115.4 KB · Wyświetleń: 0
  • ciep_e_lod.JPG
    ciep_e_lod.JPG
    141.4 KB · Wyświetleń: 0

h-elen

Well-known member
Lut 16, 2008
8,770
1,577
113
Pychotko, jak dla mnie prezentują się pysznie, żadnych mankamentów nie widzę. Piękne wykonanie.
Zimne lody rozłożyłaś gwiaździście w parterze?
icon_mrgreen.gif

pychotka12

Member
Mar 4, 2014
395
0
0
h-elen @ 30 Mar 2015 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1570452Pychotko, jak dla mnie prezentują się pysznie, żadnych mankamentów nie widzę. Piękne wykonanie.
Zimne lody rozłożyłaś gwiaździście w parterze?
icon_mrgreen.gif
Dzięki, podchodziłam do tych tylek jak do jeża.
lecker.gif
nie, ale faktycznie tak wygląda.
Dałam do środka same lody bez wafelków, a że nie miałam pomysłu na dekorację, to w rezultacie wykorzystałam je.

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Karina Cashel

Member
Cze 6, 2009
932
3
18
Mi tez najbardziej spodobal sie ten ostatni, czekoladowy.
Przepiekna, misterna dekoracja z czekolady i fajny szablon roz.
Jedyne co bym zmienila to najpierw bym posypala kakao a dopiero po tym wycisnelabym brzeg dookola, tak aby bialy obrys tortu odcinal sie od calosci.
Ale to tylko taka moja malusienka uwaga bo tort i tak prezentuje sie swietnie, ale ja jestem strasznie pedantyczna i absolutnie nie krytykuje ale mysle, ze tort jeszcze by zyskal na elegancji.
Nie boj sie tylek to fajna zabawa, porobisz troche i sama bedziesz czula, ktora tylka pasuje do drugiej i do calosci tortu.
Podzwiam cala produkcje, pozazdroscic zamowien!
Ja mam oblozenie na komunie 9 maja. 5 tortow i chyba troche ciast, ale to jeszcze do ustalenia a do tego czasu na razie ciiiiicho.

Ps. Napisz cos o tym torcie z cieplymi lodami bo mnie to strasznie zaintrygowalo...
Uzylas ich w calosci i uzupelnialas kremem czy to krem na bazie lodow...
Wiecej szczegolow, prosze, skoro mowisz, ze pyszny i lekki to na takie cudo chetni sie znajda
lecker.gif

Ostatnią edycję dokonał moderator:

pychotka12

Member
Mar 4, 2014
395
0
0
Dzięki za słowa "krytyki". Następnym razem zrobię tak jak piszesz. Wasze rady są dla mnie bezcenne.
A torcik z ciepłymi lodami,
to kupiłam ciepłe lody w lidlu te mniejsze.
biszkopt posmarowałam konfiturą śliwka z czekoladą (walała się po lodówce),
na to wyłożyłam cienko bitą śmietanę bez cukru ułożyłam na stojąco ciepłe lody bez wafelków, i delikatnie rozsmarowałam resztę bitej.
A tu zdjęcie w przekroju:

Załączniki

• zdjęcie.JPG
    zdjęcie.JPG
    125.3 KB · Wyświetleń: 0

Karina Cashel

Member
Cze 6, 2009
932
3
18
Wielkie dzieki.
Zdjecie w przekroju - mniamusne
mniam.gif

Zdecydowanie do wyprobowania, bo niektore dzieci nie lubia owocow ani galaretek i wtedy wkracza do akcji zazwyczaj krem z oreo i tu wlasnie widze miejsce tez dla cieplych lodow
icon_mrgreen.gif

kadarma

Member
Lut 13, 2013
512
0
0
Pychotko, mam przepis na ciasto alpejskie z bezami w kremie, które w przekroju wygląda podobnie. Ciepłe lody chyba jednak delikatniejsze i ta czekoladowa obwódka. Dziewczyny, ja w tym tygodniu miałam hardkor - 6 ciast i 5 tortów - trzy śmietanowce i dwa z masy. Cóż świąteczny czas. Dwa torty musiałam odmówić. Dobrze, ze miałam wolne od czwartku to dałam radę. Kobietka, której robiłam te wszystkie ciasta i tort z masy dla małego astronoma dała taki napiwek, jakbym robiła kolejnego śmietanowca.
icon_eek.gif

Ale sprawdziłam się i wiem, że dam radę za miesiąc na komunię mojego dziecka. Impreza w lokalu, ale ciasta, tort i owoce wstawiam.
icon_lol.gif

Spokojnych i ciepłych świąt.

Załączniki

• 20150404_101815.jpg
    20150404_101815.jpg
    165.2 KB · Wyświetleń: 0
  • 20150404_102331.jpg
    20150404_102331.jpg
    247.7 KB · Wyświetleń: 0

Justee

Member
Wrz 22, 2010
185
0
0
pomocy-czy macie jakiś sprawdzony a przy tym dobry krem kawowy???taki typowy i wyrazisty krem??dziękuje za kazdą propozycje!!!
a te torty śmietanowe-to jakieś dzieła sztuki..ile czasu robicie takie cuda?np ten motor??idealny...

Karina Cashel

Member
Cze 6, 2009
932
3
18
Kadarma, niezla produkcja
daumen.gif

A z masy cukrowej kosmonauta byl nieziemski! Superowy!

Justee, dla mnie sprawdzony, najlepszy i najprostszy krem kawowy to poprostu smietana do ktorej wsypuje kawe rozpuszczalna nescafe gold (bezkofeinowa albo kofeinowa obie sa ok)czekam kilka minut, zeby kawa namiekla w smietanie i lepiej sie w niej rozpuscila i noralnie ubijam z mascarpone i cukrem na sztywno.
Dla mnie tylko nescafe gold bo ma idealny smak naturalnej palonej kawy, zwykla nascafe smakuje jak inka.
Kawy wsypuje dosc sporo do smaku, nigdy nie mierzylam ilosci.
Do tego kremu swietnie pasuje drobno pokrojona gorzka czekolada.
Probowalam mnostwo kremow kawowych, tez maslanych ale ten ma te przewage, ze jest od nich lzejszy, wyrazniejszy w smaku, nie trzeba parzyc kawy i robi sie blyskawicznie. A nawet jesli nie rozmiksujedz zbyt dokladnie w nim kawy to i tak jest super bo ma w sobie mocno kawowe kropeczki.

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy