Jesli nie ma doswiadczenia w lepieniu, to warto potrenowac się z plasteliną - platek po platku i będzie rozyczka![]()
Pomysł z plasteliną super. Jutro kupuje plastelinę i ćwiczę kwiatki.
Ile potrzeba czekolady na taką dekorację jak wyżej na Twoim zdjęciu Elu ?
Ela!
No już wszystko jasne, w Tobie po prostu artystyczna dusza gra!
A ten teatr to czasami nie ten z Alei Gedymina u Was? Te czarne harpie są niesamowite nad wejściem do tetru. (wybacz mi nazewnictwo, to moje osobiste okreslenie )
JotHa
А jakie problemy z tym rozsmarowaniem mialas? Moze rozwiązemy?
Moje szkolenia trzeba zaczac od poczatku.
Moze warto taki temat pociagnac w jakims 'poradniczym watku' ? Sama nie wiem gdzie, ale napewno wiem, ze mi na tym zalezy, bo juz nie raz pytalam wlansie o takie tematy.
W tv widzialam, ze ladnie mozna owe brzegi kremem posmarowac, ale trzeba wziac biszkopt w reke i wowczas ...bynajmniej wygladalo, na dosc proste. Ja sie jednak obaiam, co mi z takiej zonglerki biszkoptem moze wyjsc.Czy przez przypadek od razu impreza nie przeniesie sie na podloge :twisted: Pryzklejanie czegokolwiek do brzegow dla mnie to tez zrodlo nerwow. Ale co tu duzo gadac... Wyrownanie powierzchni na maly torcie duzym nozem tez nie jest latwe. Smieszne prawda ?
Manualnie niby mam jakies umiejetnosci, ale jesli chodzi o tego rodzaju prace, to totalna gleba jestem.
Nawet gotowe kremy (do ubicia tylko na mleko) innym nie sprawiaja klopotow, u mnie wyglada to raczej srednio.![]()
ło matkotoż to cuda nie torty - nawet te co w cukierniach robią to się chowają do takich wspaniałości
A to powiem, co myslę na ten temat. W cukierniach ludzie pracują, bo muszą pracowac, bo muszą zarabiac pieniędzy. Rzadko kto to robi z zamilowania, no i trudno mowic o zamilowaniu i o jakieis tworczosci. Nawet cukiernicy wysokiej klasy nie zawsze mają mozliwosc zając się tym tylko dla sztuki. Kiedy się robi okolo 200 kg tortow dziennie, to nie mysli się o szczegolach, ale o tym, jak zdązyc
A ja mam ten luksus, ze robię rzadko, robię to dla wlasnej przyjemnosci, robię tylko dla siebie lub dla bardzo bliskich dla mnie ludzi, no i pieniądze tutaj nie wchodzą w rachubę. Bardzo prosto![]()
![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.