Slodki makijaz czyli poskromienie tortow

julia

Member
Sie 30, 2006
533
0
0
Moniko!!! jak na nowalijkę to chylę czoła, aż nie mogę sie doczekać Twoich dzieł, gdy sie tu zadomowisz... Śliczne, dawaj więcej takich fotek :eek:k:

Sty 7, 2008
8
0
0
...ja się już zadomowiłam
wink.gif
... od roku prawie...ale jakoś tak się nieudzielałam... dziękuję za miłe słowa... natomiast z rozwijaniem się będzie trudniej, bo robię torty baaardzo okazjonalnie... no nie mam czasu normalnie... ale jak coś ukręcę nowego to wkleję... szykuje mi się komunia, synka tym razem, więc nada się zacząć przygotowywać
icon_smile.gif

tess16

Member
Maj 11, 2006
148
0
0
Zgodnie z sugestią z innego wątku przenoszę tutaj zdjęcia swoich tortów weselnych, które robiłam w ubiegłym roku. To bardziej odpowiednie miejsce dla nich.

ewalukas

Member
Sie 24, 2006
9,664
0
0
Mój dzisiejszy wytwór dla Julki na urodziny
icon_mrgreen.gif
Wedle jej życzenia
fiesgrins.gif

Jeszcze dookoła bałagan, ale jak wszystko ładnie zastygnie to posprzątam
icon_redface.gif

S6300831.JPG

Załączniki

• S6300831.JPG
    S6300831.JPG
    2.9 MB · Wyświetleń: 0

ewalukas

Member
Sie 24, 2006
9,664
0
0
No Cinko, to właśnie kucyka kontury drukowałam
icon_wink.gif

JotHa

Member
Wrz 20, 2004
22,942
0
36
Tess, kobieto, Ty nie mow, ze robisz je amatorsko
icon_wink.gif
W cukierniach i sklepach sa czesto o niebo gorsze.
Jak stawiasz pietro na pietrze ? Na czyms dodatkowo ? Chyba, ze w tym torcie z kokardami za nimi ukrylas podstawki, te same, co na torcie rozanym.
icon_biggrin.gif
Jaka masa do dekoracji sie poslugujes ?

Ewo, konik wcale nie maly. Ciekawe ile czasu bedziecie go konsumowac
icon_wink.gif
teraz rozumiem, jak mowilas, ze test barwnikow bedzie po swietach
icon_wink.gif
Julke pewnie zatka, jak go zobaczy.
icon_biggrin.gif

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Paulinka

Member
Wrz 18, 2004
4,774
0
0
Tess, właśnie jestem bardzo ciekawa czy tam są ukryte jakieś podstawki, kiedyś chciałam zrobić Tacie tort piętrowy i Mama powiedziała że bez podstawek się nie da bo tort pod wpływem własnego ciężaru "siądzie".
Jestem pod ogromnym wrażeniem! Chciałabym móc zasięgnąć nauki u takiej mistrzyni!
icon_wink.gif

ewalukas

Member
Sie 24, 2006
9,664
0
0
JotHa @ 26 Jan 2008 napisał:
index.php?act=findpost&pid=652750Ewo, konik wcale nie maly. Ciekawe ile czasu bedziecie go konsumowac
icon_wink.gif
teraz rozumiem, jak mowilas, ze test barwnikow bedzie po swietach
icon_wink.gif
Julke pewnie zatka, jak go zobaczy.
icon_biggrin.gif
Tort niby duży, ale dość niski - tylko 3 placki. Smak pomarańczowo-czekoladowy. Julka zrobiła takie oczy
icon_eek.gif
i zaczęła skakać i dziękować i w ogóle
icon_mrgreen.gif

tess16

Member
Maj 11, 2006
148
0
0
Dziewczyny, czuję się lekko zażenowana i zawstydzona
icon_redface.gif
z powodu tych pochwał. Naprawdę jest to amatorszczyzna, ale cóż poradzę, że jestem tak zakręcona. No, ale konkrety:
JotHa, Paulinka - Do tortu 5-piętrowego stelaż z rurą chromową w środku, dokładnie na wymiar wykonał mi mąż
(złota rączka). Natomiast tort z kokardkami jest bez stelaża i powiem, że miałam poważne obawy czy się nie zapadnie. Podstawę pod ten tort też zrobił mi mąż.
Torty są obłożone masą ticino, a róże wykonałam z białej czekolady.
Dodam, że obydwa torty wykonałam na podstawie zdjęć z katalogów angielskich na życzenie Państwa Młodych.
Ten 5-piętrowy był inspirowany tortem z wesela Toma Cruise Katie Holmes - tu podaję link do zdjęcia
http://img2.timeinc.net/people/i/2006/feat.../tom_cruise.jpg

Ewa - bardo słodki ten konik, niestaty moi synowie to już kawalerka, ale rodzina duża, pomysł ciekawy
a.kuku - super te linki można coś "odgapić"

Pozdrawiam, Teresa

JotHa

Member
Wrz 20, 2004
22,942
0
36
tess16 @ 26 Jan 2008 napisał:
index.php?act=findpost&pid=652903JotHa, Paulinka - Do tortu 5-piętrowego stelaż z rurą chromową w środku, dokładnie na wymiar wykonał mi mąż
(złota rączka). Natomiast tort z kokardkami jest bez stelaża i powiem, że miałam poważne obawy czy się nie zapadnie. Podstawę pod ten tort też zrobił mi mąż.
Torty są obłożone masą ticino, a róże wykonałam z białej czekolady.
Dodam, że obydwa torty wykonałam na podstawie zdjęć z katalogów angielskich na życzenie Państwa Młodych.
Ten 5-piętrowy był inspirowany tortem z wesela Toma Cruise Katie Holmes - tu podaję link do zdjęcia
Ja tam tone w zachwycie, bo niedawno dopiero zabralam sie za jakies slodkie zdobnictwo i w zyciu bym nie uwierzyla, ze mozna takie cudo, jak Ty robisz, wykonac w domu...

Mowisz, ze placek lezal na placku ? To jeszcze czary jakies odczyniasz kobieto.
anbetung.gif
icon_mrgreen.gif

Obrazka nie widac bylo, moze teraz bedzie, po przeedytowaniu..

tess16

Member
Maj 11, 2006
148
0
0
JotHa, ten ogromniasty tort był na stelażu z krążkami na każde piętro, a ten drugi z kokardkami bez stelaża. Tak napisałam wyżej.

Agata

Member
Paź 7, 2005
1,214
1
0
Tess przepiękne torty. A czy możesz zdradzić w jaki sposób ujde ci się wyczarować takie piękne róże? Próbowałam kiedyś walczyć z białą czekoladą ale poległam. Z mlecznej mi nawet wychodzą ale z białej nie chcą
icon_neutral.gif

tess16

Member
Maj 11, 2006
148
0
0
Agatko, jest trochę pisania, a ja teraz jestem zajęta. W najbliższym czasie postaram się napisać.

JotHa

Member
Wrz 20, 2004
22,942
0
36
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy