Sorbet nektarynkowy

bahomet

Member
Wrz 4, 2006
985
0
0
kermidt ja robie prawie taki sam z brzoskwin i wychodzi super. a kolor zalezy od owocow:)
a dla tych co sie nie boja surowych jajek, mozna dodac ubita piane z 1 bialka co spowoduje jeszcze bardziej kremowa konsystencje.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
33,924
6,343
113
Nektarynkowe puree już się chłodzi - jutro trafi do maszyny.
icon_smile.gif
mniam.gif

Mam nadzieję, że zrobię radochę dzieciom, tym młodszym i tym starszym...
icon_wink.gif
 

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
33,924
6,343
113
Robiłam na zimę węgierki w syropie z wanilią i cytryną. Resztkę syropu zagotowałam z resztką śliwek, chłodziłam przez noc w lodówce, a następnie zmiksowałam i zamroziłam w maszynce. Wyszedł pyszny, śliwkowo - waniliowy sorbet.
mniam.gif


EDIT:
Węgierkowo - gruszkowo - waniliowy też jest bardzo smaczny...
icon_smile.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
33,924
6,343
113
Tym razem robiłam z brzoskwiń (bez skórki) i nektarynek. Nieodmiennie polecam.

Naprawdę nikt go oprócz mnie nie robi?
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy