Joanna @ 13 Mar 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1409658Marghe, nie raz czytałam, że oregano to podstawowe ziółko kuchni śródziemnomorskiej.
Czy Włosi go nie używają?
Moim zdaniem świetnie pasuje do pomidorów, zwłaszcza w postaci suszonej, dla mnie bardziej aromatycznej niż świeża.Zdecydowanie częściej używają świeżej bazylii.
Suszone oregano nie jest aż tak popularne. Z tego co wiem to raczej Grecy lubują się w oregano, ale mogę się mylić bo na kuchni greckiej się nie znam..
Naprawdę nie wiem dlaczego w PL w prawie każdej pizzerii sypie się oregano na każdą pizzę i tym samym zabija się jej smak.
"Comunque l'origano si usa su un numero limitatissimo di pizze e assolutamente non sulla margherita" - czyli oregano BARDO rzadko, a NIGDY na merghericie.
Oregano jest dodawane na życzenie klienta
yrsa @ 13 Apr 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1420280Pomidory prosto z puszki, ale nie mogą być zbyt wodniste, poszukaj tych Mutti. Jak chwilę postoją w miseczce, to na górze zbierze się wodnisty płyn, nieco można wtedy odlać. Ocet jabłkowy moim zdaniem zbyt octowy, lepiej wziąć cytrynę.W jakiej sieci sklepów mozna kupic te Mutti?
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.