- Lis 1, 2004
- 28,998
- 1
- 0
makaron gotować..
w tzw międzyczasie:
umyć duuuuużą garść świeżego szpinaku
zetrzeć skórkę i wycisnąć sok z 1 cytryny
pół papryczki chili pozbawić pestek, pozostałe pół zostawić z pestkami. Obie drobno
posiekać (nie mieszać
)
2 ząbki czosnku posiekać lub przecisnąć przez praskę
na patelnię wlać odrobinę oliwy, dodać łyżkę masła
wrzucić czosnek i chili BEZ pestek, podsmażyć, dodać skórkę i sk z cytryny, poddusić
chwilę, podlać niewielką ilością białego wina.
Jeśli uznacie, że sosu jest za mało, dodać oliwy, wina.. masła.. co kto woli
Makaron odcedzić, wymieszać z sosem
wrzucić szpinak, wymieszać
posypać chili Z pestkami
Podawać z dużą ilością startego n grubej tarce sera Grana Padano lub Parmigiano
reggiano
ps. Zastanawiam się czy toto powinno aby na pewno być zamieszczone w kuchni włoskiej..
w tzw międzyczasie:
umyć duuuuużą garść świeżego szpinaku
zetrzeć skórkę i wycisnąć sok z 1 cytryny
pół papryczki chili pozbawić pestek, pozostałe pół zostawić z pestkami. Obie drobno
posiekać (nie mieszać
2 ząbki czosnku posiekać lub przecisnąć przez praskę
na patelnię wlać odrobinę oliwy, dodać łyżkę masła
wrzucić czosnek i chili BEZ pestek, podsmażyć, dodać skórkę i sk z cytryny, poddusić
chwilę, podlać niewielką ilością białego wina.
Jeśli uznacie, że sosu jest za mało, dodać oliwy, wina.. masła.. co kto woli

Makaron odcedzić, wymieszać z sosem
wrzucić szpinak, wymieszać
posypać chili Z pestkami
Podawać z dużą ilością startego n grubej tarce sera Grana Padano lub Parmigiano
reggiano

ps. Zastanawiam się czy toto powinno aby na pewno być zamieszczone w kuchni włoskiej..
Ostatnią edycję dokonał moderator: