Trochę inne proporcje ciasta, ale myślę, że wyjdzie mniej więcej to samo:
0,5 kg mąki
3/4 szklanki cukru
20 dag margaryny
2 łyżki miodu
2 jajka
1 łyżeczka sody
A masy jest dwa razy więcej:
1 litr mleka
3/4 szklanki cukru
20 dag margaryny
cukier waniliowy (ja tam daję do mleka laskę wanili, z tymi ciemnymi ziarenkami masa jest genialna)
9 łyżek kaszki manny.
Ponieważ trzeba się trochę więcej napracować przy wałkowaniu sześciu placków, to przygotowanie masy uproszczone do maksimum. Po prostu z wszystkich składników gotuję kaszkę na gęsto i gorącą (koniecznie, przyspiesza przegryzanie się ciasta) przekładam placki.
Piekę w temperaturze 200 stopni.
No i koniecznie ta kwaskowata warstwa.
PS. Te proporcje mogą być z innego przepisu na cinie.