Surówka dwudniowa

BeataSz

Member
Wrz 23, 2004
10,244
1
38
Ja myślę, że tę zalewę (albo jakąś podobną, chyba smak można sobie samemu regulować ilością cukru, musztardy czy octu) można stosować do różnych surówek, myślę, że por też by się nadawał i cebula jak mówi Johasia. To jest tak jakby w delikatnej marynacie te warzywa były, dlatego jest dobra po kilku nawet dniach. Robiłam coś podobnego z samej cebuli i potem tylko ogórka kiszonego w plastry pokrojonego dałam, do wątróbki to jadłam i mi smakowało .
 

Johasia

Member
Wrz 14, 2004
11,744
0
0
A czy można taką surówkę jakoś zapasteryzować, by można było w słoikach dłużej przechować?
 

Johasia

Member
Wrz 14, 2004
11,744
0
0
Zrobiłam wreszcie w wersji full wypas.
Jeju... :roll: Dooobrze, że dałam tylko połowę na stół.... Reszta będzie dla nas... :banana: :mrgreen:
 

Johasia

Member
Wrz 14, 2004
11,744
0
0
Ratunku! Nie ma nigdzie białej kapusty, a mam straszną chęć na tę surówkę...
icon_sad.gif

Czy młoda może być???????
 

Johasia

Member
Wrz 14, 2004
11,744
0
0
Nie spróbowałam
icon_razz.gif
- zrobiłam klasycznie, po Anusiaczkowemu. Jeju, jaka pyszna mi wyszła!! :shock: :roll:
 

Malinna

Member
Paź 22, 2004
1,819
0
0
Beatkoesz
icon_smile.gif
surówka cud miód! Wyjadałam ją już świeżo po wymieszaniu z zalewą. Coś pysznego!
 

syso

Member
Gru 22, 2004
3,194
0
36
Ta surowka to HIT! BeatkoSz, dzieki za wspanialy przepis. Robilam ja juz wielokrotnie i zjadam ja nie tylko do obiadu, podjadam ja non-stop. Robie te wersje lagodniejsza i zawsze zapominam przed podaniem dodac ogorka
icon_biggrin.gif

PYCHA!!
 

syso

Member
Gru 22, 2004
3,194
0
36
Jeszcze dodam, ze jak nie lubie salatek w zalewak octowych to te uwielbiam, a na dodatek wypijam zalewe, jak zostanie w miseczce. Akurat ja wlasnie pozeram i zalewa jest fantastyczna
icon_biggrin.gif
 

yenulka

Member
Lis 16, 2004
4,354
1
0
czytajac przepis w zyciu bym nie pomyslala ze to takie dobre jest :mrgreen:

mniamc :mniam:

pzdr
yenn
 

lidiakd

Member
Mar 17, 2005
525
0
16
No i jest naprawdę pychowata. Bardzo polecam. Zażeraliśmy się nią 2 dni z rzędu, jako dodatkiem do obiadku.
icon_smile.gif