Myślę, że w gotowych surówkach ten ocet gorzej smakuje niż w domowym. Chyba nie tylko w occie jest różnica. Mi w tej dwudniowej ocet zupełnie nie przeszkadza.Wiele razy się do tej surówki przymierzałam, ale odstręczał mnie ocet w składzie. Kupiłam kiedyś gotową surówkę z octem i mi nie smakowała.
Zamieniałyście może kiedyś ocet na cytrynę?
Joasiu, to tak jest jak z barszczem, sok z cytryny tak nie działa jak ocet. Ale tego octu spokojnie może być mniej. I cukru też zmniejszam.Wiele razy się do tej surówki przymierzałam, ale odstręczał mnie ocet w składzie. Kupiłam kiedyś gotową surówkę z octem i mi nie smakowała.
Zamieniałyście może kiedyś ocet na cytrynę?
Nie daję octu do barszczu, tylko sok z cytryny. Nawet chyba nie próbowałam takiego z octem....Joasiu, to tak jest jak z barszczem, sok z cytryny tak nie działa jak ocet.
Mam podobne odczucia po pierwszej próbie - następnym razem dam ciut mniej cukru. I też zrobiłam z octem, bo jestem z frakcji, która lubi ocetJa trochę zmniejszam ilość cukru w zalewie II, a octu daję tyle, ile w przepisie. Ale ja jestem z tej frakcji, która leje ocet do mizerii![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.