sionia @ 7 Mar 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=953012Bardzo lubię czerwoną kapustę. Robiłam już wedlug dwóch tutaj podanych sposobów. Ostatnio wypróbowałam jeszcze inny sposób znaleziony w necie:
Gotujemy wodę z kulkami angielskiego ziela, 3 goździki. Na taką wodę wrzycamy poszatkowaną kapustę i blanszujemy. Odcedzamy, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, przecier z czarnej porzeczki (zamiast octu lub soku z cytryny), doprawiamy solą, pieprzem, odrobiną miodu do smaku. Musi trochę postać, by smaki przegryzły się. Pyszna!!!.
Ten pomysł z czarną porzeczką jest świetny. Ja akurat mam trochę małych słoiczków własnoręcznie zrobionych przecierów porzeczkowych z cukrem.Zapomniałam wyraźnie zaznaczyć, że ten przecier porzeczkowy i cebulę dodajemy do jeszcze gorącej kapusty. Dzięki czynnikowi kwaśnemu kapusta odzyskuje swój piękny kolor.
sionia @ 7 Mar 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=953012Bardzo lubię czerwoną kapustę. Robiłam już wedlug dwóch tutaj podanych sposobów. Ostatnio wypróbowałam jeszcze inny sposób znaleziony w necie:
Gotujemy wodę z kulkami angielskiego ziela, 3 goździki. Na taką wodę wrzycamy poszatkowaną kapustę i blanszujemy. Odcedzamy, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, przecier z czarnej porzeczki (zamiast octu lub soku z cytryny), doprawiamy solą, pieprzem, odrobiną miodu do smaku. Musi trochę postać, by smaki przegryzły się. Pyszna!!!.
Ten pomysł z czarną porzeczką jest świetny. Ja akurat mam trochę małych słoiczków własnoręcznie zrobionych przecierów porzeczkowych z cukrem.sioniu, ale mnie naszło na taką kapustę. Mam przecier, to zrobię.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.