- Maj 5, 2006
- 30,543
- 13
- 38
Składniki:
Ok 200 - 300 g pora.................................... oczyszczonego i pokrojonego w półkrążki
1 jabłko....................................................... obrane, starte na grubych oczkach tarki
2-3 ogórki kiszone lub konserwowe........... nieobrane -----------ll------------
szczypiorek, natka - opcjonalnie................ posiekane
sól, pieprz mielony
łyżeczka musztardy sarepskiej
łyżka majonezu, ew. śmietany/jogurtu
Wykonanie:
Pora wrzucamy na wrzącą wodę i krótko! zagotowujemy, lub po prostu przelewamy wrzątkiem i osączamy na sicie. Studzimy.
Dodajemy resztę składników, doprawiamy, mieszamy i podajemy do obiadu - do mięs pieczonych, smażonych, w sosach, jak i do ryb - surówka jest kwaskowo winna, soczysta więc fajnie pasuje.
Polecam
pora na pora!

Ok 200 - 300 g pora.................................... oczyszczonego i pokrojonego w półkrążki
1 jabłko....................................................... obrane, starte na grubych oczkach tarki
2-3 ogórki kiszone lub konserwowe........... nieobrane -----------ll------------
szczypiorek, natka - opcjonalnie................ posiekane
sól, pieprz mielony
łyżeczka musztardy sarepskiej
łyżka majonezu, ew. śmietany/jogurtu
Wykonanie:
Pora wrzucamy na wrzącą wodę i krótko! zagotowujemy, lub po prostu przelewamy wrzątkiem i osączamy na sicie. Studzimy.
Dodajemy resztę składników, doprawiamy, mieszamy i podajemy do obiadu - do mięs pieczonych, smażonych, w sosach, jak i do ryb - surówka jest kwaskowo winna, soczysta więc fajnie pasuje.
Polecam



Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: