Skromna i tania surówka z rzodkiewek na pewno ożywi nasze obiady i kolacje, pobudzając apetyt. Przepis pochodzi z miesięcznika Ty i Ja. Robię ją od wiosny do jesieni, zawsze z dobrym skutkiem, jeśli chodzi o smak.
Składniki
3 pęczki rzodkiewek
kilka listków sałaty ze środka główki
Sos
4 łyżki śmietany
2 łyżki soku cytrynowego
po szczypcie soli i cukru
drobno posiekany szczypiorek
Rzodkiewki myjemy dokładnie i kroimy w cieniutkie plasterki. Mieszamy z delikatnymi listkami zielonej sałaty. Składniki sosu mieszamy, próbujemy, żeby uzyskać lekki słodko-kwaśny smak. Sosem zaprawiamy przygotowane rzodkiewki z sałatą i posypujemy drobno posiekanym szczypiorkiem. Proste, tanie i smaczne.
Składniki
3 pęczki rzodkiewek
kilka listków sałaty ze środka główki
Sos
4 łyżki śmietany
2 łyżki soku cytrynowego
po szczypcie soli i cukru
drobno posiekany szczypiorek
Rzodkiewki myjemy dokładnie i kroimy w cieniutkie plasterki. Mieszamy z delikatnymi listkami zielonej sałaty. Składniki sosu mieszamy, próbujemy, żeby uzyskać lekki słodko-kwaśny smak. Sosem zaprawiamy przygotowane rzodkiewki z sałatą i posypujemy drobno posiekanym szczypiorkiem. Proste, tanie i smaczne.