- Wrz 17, 2004
- 44,979
- 6
- 0
Duza, bardzo krucha szarlotka. Taka piakowo-sypko krucha, a nie twardo-chrupiaco krucha.
Z bardzo interesujaca konsystencja jablek. Miekkie sa, ale przy krojeniu widac cale, nierozctapane kawalki.
na ciasto
3 szkl maki
5 zoltek
25dkg masla (bezmlecznie tluszcz kokosowy - polska planta)
2 lyzki oleju
cukier waniliowy
szczypta soli
do przelozenia potrzebne bedzie:
5 bialek
1 szkl cukru
2 kg jablek
Zagniesc kruche ciasto i 2/3 objetosci wylozyc na posmarowana, wysypana bulka/kasza blache (minimum 23x33cm nie nizsza niz 5cm). 1/3 przetrzymac w lodowce.
Podziobac widelcem, wylozyc na ciasto pokrojone w gruba kostke jablka i piec 30 min w tem 180C.
W miedzyczasie ubic piane z bialek dodajac cukier.
Wylozyc na jablka, na wierzch pokruszyc reszte ciasta i piec nastepne 30 min w temp 180C.
Z bardzo interesujaca konsystencja jablek. Miekkie sa, ale przy krojeniu widac cale, nierozctapane kawalki.

na ciasto
3 szkl maki
5 zoltek
25dkg masla (bezmlecznie tluszcz kokosowy - polska planta)
2 lyzki oleju
cukier waniliowy
szczypta soli
do przelozenia potrzebne bedzie:
5 bialek
1 szkl cukru
2 kg jablek
Zagniesc kruche ciasto i 2/3 objetosci wylozyc na posmarowana, wysypana bulka/kasza blache (minimum 23x33cm nie nizsza niz 5cm). 1/3 przetrzymac w lodowce.
Podziobac widelcem, wylozyc na ciasto pokrojone w gruba kostke jablka i piec 30 min w tem 180C.
W miedzyczasie ubic piane z bialek dodajac cukier.
Wylozyc na jablka, na wierzch pokruszyc reszte ciasta i piec nastepne 30 min w temp 180C.
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: